Krovovi kuća i gospodarskih zgrada te voćnjaci i povrtlarske kulture na području Slavonskog Broda, Okučana, Našica i drugih mjesta u Slavoniji pretrpjeli su oštećenja usred snažnog olujnog nevremena.


Snimke i fotografije nevremena šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Olujno nevrijeme praćeno tučom i jakom kišom poslijepodne je zahvatilo zapadni dio Brodsko-posavske županije, pri čemu su oštećene krovovi kuća, a štetu su doživjeli i voćnjaci te povrtlarske kulture.

>> Grmljavinsko nevrijeme i tuča diljem Hrvatske

Vezani članci Olujno jugo u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Nezapamćeno jugo obaralo rekorde: Pogledajte koliki je bio najveći val dosad izmjeren na Jadranu U sat vremena tuča i pijavica kod Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte video: Područje Dubrovnika u sat vremena pogodile pijavica i tuča, izmjeren i rekordan val

Od načelnika Općine Cernik Nikole Jugovića doznaje se da je u brdskim mjestima Opatovcu i Banićevcu pijavica oštetila 30-ak krovova kuća i gospodarskih zgrada.

Na teren su izašli vatrogasci kako bi pomogli pri saniranju šteta.

Nevrijeme je zahvatilo i istočni dio Okučana, a tuča veličine lješnjaka pričinila je štetu u voćnjacima i povrtlarskim kulturama.

Tuča je padala i na širem području Našica. U Feričancima su oštećeni usjevi.

Nevremena je bilo i u Stubičkim Toplicama, Sisku i Požegi, u Vinkovcima je snažan vjetar čupao stabla, a grmljavinski je pljusak oko 17 sati zahvatio i Zagreb. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook