Obavijesti Video Pretražite Navigacija
buka zbog radova

VIDEO Marić komentirao kreditni rejting pa bocnuo Vladu: Pogledajte kako je komentirao uspjehe oko obnove

Ministar financija Zdravko Marić održao je press konferenciju na kojoj je govorio o najnovijoj ocjeni hrvatskog kreditnog rejtinga agencije Fitch.

Agencija Fitch potvrdila je jučer investicijski rejting Hrvatske 'BBB' i pozitivne izglede, procijenivši da će oporavak turizma poduprijeti gospodarstvo u razdoblju posustajanja izvoza, a ulazak u eurozonu ublažiti rizike financiranja.

Ministar financija Zdravko Marić pred zgradom Ministarstva komentirao je najnoviju ocjenu kreditnog rejtinga.

"Mislim da građani Republike Hrvatske, cijelo naše gospodarstvo i mi u Vladi možemo biti jako zadovoljni jer je kreditni rejting Republike Hrvatske očuvan", istaknuo je Marić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vrijedni 300 milijuna kuna Da se rasterete lokalne ceste: Do kraja godine počinju radovi na riječkoj obilaznici

Pročitajte i ovo Posljedice potresa - 1 fond solidarnosti čeka Stubište na ovom zagrebačkom fakultetu toliko je oštećeno da ga istovremeno može koristiti najviše pet osoba: "Izgleda strašno kad je tako ispucano..."

Dok je odgovarao na pitanje koje smo sve kriterije još dužni ispuniti po pitanju inflacije, Marića su omeli zvukovi građevinskih strojeva sa obližnje zgrade.

"Imali smo određene kriterije nakon našeg ulaska u devizni tečajni mehanizam dva...Sve mjere iz tih područja, i u smislu pravosuđa i u smislu upravljanja državnom imovinom i smanjivanje administrativnih pristojbi...", rekao je Marić kada ga je prekinuo zvuk građevinskog stroja.

"Malo nas ovaj odvraća. Ne znam smeta li to kamerama. Probat ću još jednom kako biste imali u komadu. Mislim, kada ta obnova tako brzo ide, ne zaustavljaju se. Ne znam što bih rekao", ironično je istaknuo Marić s osmijehom na licu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene