Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lovci umiruju

VIDEO Divlje svinje okupirale još jedan grad, stanovnici u strahu: "Čuo sam kao da nešto lupa ispred"

Aktualno Galerija Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 4 Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 2 Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 5 Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 3 Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 1 Galerija 1/5 >>
Da su divlje svinje postale svakodnevica po hrvatskim gradovima, pokazao je to nakon Zagreba, Pule, Rijeke i Slavonski Brod. Krdo divljih svinja haralo je dvorištima, ali i glavnom ulicom.

Zbog čopora divljih svinja sugovornik koji je htio ostati anoniman nije mogao izaći iz auta i ući u kuću.

"Došao sam autom i svinje su bile ispred auta, njih 20-ak. Dvije velike i ostatak manjih. Normalno da mi je bilo nelagodno izaći iz auta. Pričekao sam da odu i onda izašao", kazao je.

"Bio sam u kući. Čuo sam kao da nešto lupa ispred. Prijatelj iz taksija mi se derao da pazim jer su tamo divlje svinje", prepričao je Karlo Stanić koji se potom vratio u kuću.

"Strah me radi djece", priznaje Goran Jelić. Osim što šeću dvorištima, kidaju ograde, uništavaju i vrtove. A sve češće vole prošetati i centrom grada.

Odakle su stigle građani nagađaju, jesu li iz susjedne Bosne preko Save ili ne - divlje svinje u jednoj noći kažu lovci mogu prijeći put od oko 40 kilometara. A zašto su sve češće u gradovima, objašnjavaju lovci.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Rotterdamu U Rotterdamu VIDEO/FOTO Muškarac u borbenoj odori otvorio paljbu, među ubijenima profesor, žena i njezina maloljetna kći

"Od zadiranja ljudi u staništa, do potrage za hranom. A i prekobrojan broj divljih svinja. Jedan od uzroka može bit što su zime sve blaže i krmače tokom cijele godine se prase. Nas uopće ne bi čudilo da dio tih svinja koje su došle dolazi iz Bosne u potrazi za hranom", pojasnio je Dubravko Kolundžić, zamjenik predsjednika Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije.

Pročitajte i ovo Policija u Kloštar Ivaniću Štićenik doma za starije VIDEO/FOTO Potvrdila policija: Preminuo muškarac koji je aktivirao bombu u Kloštar Ivaniću. "Čuli smo strašnu eksploziju, strašnu"

Iz lovačkog društva ističu telefoni im zvone, ovakvi slučajevi sve su češći, ali i ohrabruju. "Nismo ugroženi, ne treba dirati, pustiti svojim tijekom, zvati službe", savjetuju. "Kontaktiraju lovce, lovci policiju, izađe se na teren, vidi se može li se odstrijeliti i kako problem riješiti", pojašnjavaju.

Osim divljih svinja Brođani kažu još veći problem imaju s čagljevima i lisicama, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

 

Više o divljim svinjama u Slavonskom Brodu pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene