Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štićenik doma za starije

VIDEO/FOTO Potvrdila policija: Preminuo muškarac koji je aktivirao bombu u Kloštar Ivaniću. "Čuli smo strašnu eksploziju, strašnu"

Aktualno Galerija Policija u Kloštar Ivaniću Policija u Kloštar Ivaniću Foto: Damir Spehar/Pixsell Maja Špelić Maja Špelić Foto: DNEVNIK.hr Policija u Kloštar Ivaniću Policija u Kloštar Ivaniću Foto: Damir Spehar/Pixsell Policija u Kloštar Ivaniću Policija u Kloštar Ivaniću Foto: Damir Spehar/Pixsell +2 Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/7 >>
Muškarac je u Kloštar Ivaniću aktivirao bombu, a zatim zaprijetio da će aktivirati još jednu. Pritom je teže ozlijeđen te je od posljedica ozljeda preminuo u bolnici. U incidentu srećom nitko drugi nije stradao.

Policija je u 18:40 dobila dojavu da je muškarac u Kloštar Ivaniću aktivirao bombu, nakon čega se ozlijedio te zaprijetio da će aktivirati još jednu bombu. Na teren je izašao velik broj pripadnika hitnih službi, uključujući i pirotehničare, koji su stupili u kontakt s muškarcem te mu pružili medicinsku pomoć, potvrdili su nam iz policije.

Kako su naveli, riječ je o pokušaju samoubojstva. U večernjim je satima odvezen s mjesta događaja te je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo. Očevid je i dalje u tijeku.

Policija u Kloštar Ivaniću Policija u Kloštar Ivaniću (Foto: DNEVNIK.hr)

Nitko osim njega prilikom aktiviranja bombe nije ozlijeđen. Dnevnik Nove TV doznaje da je riječ o štićeniku doma za starije koji je izašao iz doma tako što se sakrio u automobil jedne od zaposlenica.  Zbog eksplozije su bili evakuirani svi stanovnici ulice. Oštećeno je nekoliko obližnjih automobila te je popucalo nekoliko prozora u okolici, izvještava za Dnevnik Nove TV reporterka Ivana Kopčić.

Zona od gotovo kilometra je zatvorena i ograđena policijskom trakom. Nitko ne smije niti ući niti izaći. U neposrednoj blizini je i osnovna škola u kojoj je trajao roditeljski sastanak, no roditelji su evakuirani.

"Muškarac je pao, legao na travnjak i aktivirao ručnu bombu i tek nekoliko minuta nakon 19 sati stigle su sve službe. Stigli su i policijski pregovarači kako bi razgovarali s muškarcem, kroz desetak minuta su uspostavili komunikaciju s njim, no uskoro je zbog težih ozlijeda prevezen kolima hitne pomoći u bolnicu u Zagrebu gdje je i preminuo", potvrdila je reporterka.

Popodnevna je smjena već bila završila pa djece nije bilo u blizini, ali bili su roditelji. Zamoljeni su da brzo napuste područje zbog eksplozije i očevida. Prvotno se nije znalo postoji li još bombi, pa su okolni stanari zamoljeni da se vrate svojim kućama kako bi izbjegli nesreću.

Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana muškarac je u domu za starije i nemoćne, aktivirao bombu, ubio sebe i jednu žensku osobu, a teško ranio mušarca.

"Čuli smo strašnu eksploziju, strašnu, stvarno. Onda sam izašao vani i vidio da su susjedi dotrčali i to je bilo sve, ne znamo nikakve detalje", ispričao je Davor Jarić. "Kad smo izašli vidjeti čovjek je ležao i nitko se nije usudio k njemu jer je bilo rečeno da ima još jednu bombu. I onda sam ja išla auto maknuti da ne bi još bilo štete više i sad kad sam došla s posla doma vidim da je auto oštećen", kazala je svjedokinja Maja Špelić.

"Čuli smo tupu detonaciju. Nismo to odmah povezali s bombom sve dok jedan susjed preko puta nije rekao da čovjek sijede kose i bijele brade leži na travi i da viče da ima još jednu bombu. Mi smo užasnuti. Upravo su mi tim putem prošla djeca po povratku iz škole", za Jutarnji list ispričala je mještanka.

"Riječ je o štićeniku doma za starije. Posljednjih dana smo ga viđali kako luta ulicom, mrmlja u bradu i govori kako mu je dosta svega", dodala je.

U njihovom gradu, a kamoli ulici, kažu, nikada nije bilo toliko policije ni Hitne pomoći.

"Bombe je imao u džepu. Odakle mu bombe, ne znam. Naš je štićenik tri godine, a prije toga u istom domu je bila smještena i njegova supruga koja je preminula prije otprilike tri godine. Kad je točno izišao pogledat ću na snimkama kamera videonadzora pa ću znati nešto više. Sreća je da nitko osim njega nije nastradao, a on je teško ozlijeđen i leži, u ulici je bilo puno ljudi. Koliko sam čuo oštećeno je samo staklo na jednom automobilu", za Jutarnji je ispričao je u šoku Dragan V., vlasnik doma za starije, te otkrio da se radi o 86-godišnjem muškarcu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene