Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pijana vozila

Vera Begić završila u zatvoru: Vrhovni sud povisio kaznu bivšoj riječkoj pročelnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni je sud bivšoj riječkoj pročelnici Veri Begić Blečić povisio kaznu zatvora s četiri na pet i pol godina zatvora.

Vrhovni je sud donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Puli-Poli. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optužena V. B. B. sada proglašena krivom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Prvostupanjsku kaznu zatvora četiri godine Vrhovni je sud povisio te optuženicu osudio na kaznu zatvora od pet godina i šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

Bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu osuđena je zbog izazivanja teške prometne nesreće. U kolovozu 2018. pročelnica je pod utjecajem alkohola vozila u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu, a u nesreći je poginuo vozač automobila na koji je naletjela. Njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Vrhovni je sud ocijenio da je prvostupanjski sud precijenio značaj olakotnih okolnosti, a podcijenio značaj otegotnih okolnosti. ''Pravilno je kao olakotno cijenjeno priznanje, žaljenje i kajanje optuženice, kao i to da je majka maloljetnog djeteta i da je kazneno neosuđivana. No nije odgovarajuće cijenjeno da je optuženica kršila više prometnih propisa'', objašnjava Vrhovni sud. Naime, vozila je pod visokom koncentracijom alkohola 1,92 g/kg, ugrozila je više sudionika u prometu te udarila vozilom u osobno vozilo kojim je upravljao preminuli oštećenik. Osim toga, optuženica je pravomoćno osuđivana jer je prije počinila prekršaj kada se odbila podvrgnuti ispitivanju stupnja alkoholiziranosti. To pokazuje sklonost nepoštivanja prometnih propisa i općeprihvaćenih normi ponašanja, a to povećava pogibeljnost i traži strože kažnjavanje.

''Postrožena kazna u sebi sadrži dostatnu količinu društvene osude za zlo koje je optuženica počinjenjem kaznenog djela nanijela društvu u cjelini te će ovakva kazna ispuniti svrhu kažnjavanja'', navode.

Optuženici je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju koje je pet godina dulje od izrečene kazne zatvora. U mjeru zabrane uračunato je vrijeme privremenog oduzimanja vozačke dozvole od 14. rujna 2018. pa nadalje.

Budući da je kazna veća od pet godina, bivša je pročelnica već završila u zatvoru, doznaje Novi list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene