Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Moda i strip"

Francuski institut u Hrvatskoj slavi: Časte s ekskluzivnom izložbom koja će se prvi put prikazati izvan Francuske

Aktualno Galerija Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 3 Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 2 Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 1 Stripovi sa izložbe francuskog instituta - 1 Foto: DNEVNIK.hr Postavljanje izložbe pvodom 100. rođendana francuskog instituta - 2 Postavljanje izložbe pvodom 100. rođendana francuskog instituta - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Postavljanje izložbe pvodom 100. rođendana francuskog instituta - 1 Galerija 1/5 >>
Francuski institut u Hrvatskoj slavi veliki stoti rođendan! Gdje ćeš boljeg razloga za dovesti u Zagreb izložbu "Moda i strip"! I pokazati prvi i jedini strip velikog francuskog dizajnera Yvesa Saint Laureanta! Bili smo na izložbi, ali i u francuskom institutu!

Posljednje pripreme za 130 eksponata koji su prvi put napustili domovinu, i stigli u zagrebački Muzej za umjetnost i obrt

U tijeku su pripreme za ekskluzivnu izložbu "Moda i strip" koja će se prvi put ikada prikazati izvan granica Francuske. A veliku pozornost sigurno će privući prvi i jedini strip modnog dizajnera.

Osim stripova, bit će i poneko modno ostvarenje! Na prvu, strip i moda - nemaju previše veze, ali izložba će razuvjeriti. Stigla je povodom velikog 100. rođendana Francuskog instituta u Hrvatskoj.

U Francuskom institutu možete govoriti hrvatskim jezikom. Nisu ova vrata otvorena samo za znalce francuskog jezika jer ovdje će vas dočekati nešto za što vam njegovo razumijevanje nije potrebno. Mnoštvo književnosti, glazbe i kulture."

Ima toga još - tečajevi, stipendije, videoigre... ''Mi želimo da ljudi koji se zanimaju za Francusku ili koji ne znaju puno o Francuskoj i žele znati više, mogu doći. Mi smo uvijek otvoreni'', kazao je Guillaume Colin, ravnatelj Francuskog instituta u Zagrebu.

Mjesto je to za kulturna događanja, druženja. ''Slavimo ove različite veze koje smo uspjeli tijekom sto godina, to je puno i ovaj kontinuitet je izvanredanan'', izjavio je Colin.

Izvanredan jer domaćima nudi drugačiju stranu kulture. Francuzima koji tu žive, poput Freda, ovo je dašak - domovine. I ne čudi da je zato čest gost. ''Treba mi taj dio kulture, makar ništa ne fali hrvatkoj kulturi, ali eto to je moje'', rekao je Fred. Korijeni Francuskog instituta razvili su se iz ljubavi prema kulturama, ljudima i jezicima! I nek se razvijaju i u sljedećih sto!


 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene