Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja prije kampanje

Velika Gorica: 'Svađa' preko plakata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od tri tjedna do lokalnih izbora, politički protivnici u međusobnim prepucavanjima ne biraju sredstva. U Velikoj Gorici oporbena se koalicija preko predizbornih plakata posvađala s aktualnim HDZ-ovim gradonačelnikom. Na optužbe da je nezakonito izgradio vikendicu, nije im ostao dužan.

Na putu do Velike Gorice, aktualni se gradonačelnik pohvalio novom sportskom dvoranom. I nadahnuo oporbenu koaliciju pa su mu uzvratili plakatima - aludirajući da u imovinskoj kartici nije prijavio vikendicu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

'Ne prijavi niti ušteđevinu, niti kreditno zaduženje. U toku mandata kupi vrijednu nekretninu od preko 60.000 eura. Smatram da je to ne samo grubo kršenje nekoliko zakona, nego i sukob interesa', kazala je Vesna Fabijančić Križanić, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Velike Gorice.

Na optužbe političkih protivnika, Dražen Barišić odgovara - njegova imovina je zakonita. 'Sve sam prijavio i na vrijeme. Međutim, to je tako. Predizborno je vrijeme, svatko o svakome piše svašta. O mojoj protukandidatkinji pišu da ima naočale vrijedne 12.000 kuna, da je glasala za skupo grijanje i viši PDV', kazao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

>>
Sisak: Sporni plakati još nisu povučeni

Velikogoričani glasuju za manje poreze, komunalije, radna mjesta, razvoj grada. Unatoč porukama posvađanih političara, kažu, znaju što žele. 'Bitno je samo da urede, kako su i počeli, kazala je jedna gospođa. Velika Gorica - veliko gradilište. Slučajno ili namjerno, radovi na glavnim prometnicama poklapaju se s lokalnim izborima.

Za proljetne radove, HDZ - ov gradonačelnik nudi objašnjenje. 'Snijeg je padao jako dugo, bila je zima. Nismo mogli raditi, zemlja je bila prevlažna. Nije se moglo ni na jedno gradilište', kazao je Barišić.

Njegovim sugrađanima znakovito je i to što je u šestom po veličini hrvatskom gradu šetnica tek sada uređena, a promet u strogom središtu - ograničen. I to pripisuju predizbornoj priči. 'Mi smo navknuti na njih, a u oči izbora svi su dobri, ali se vide djela. Do sada se nije ništa vidjelo', kazao je jedan građanin.

Pobijede li, promijenit će to novcem Europske unije, uvjeravaju u oporbi. 'Ništa nije iskorišteno, niti jedan jedini euro iz EU fondova', kazala je Fabijančić Križanić. Krenuli su žestoko, iako službena utrka na pobjedu kreće nakon vikenda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene