Obavijesti Video Pretražite Navigacija
religije i nasilje

Iranka koja je na prosvjedu rezala kosu progovorila za Provjereno: ''U Iranu policija tuče žene po ulici…''

Iranka Samaneh
Iranka Samaneh Foto: Dnevnik.hr
Iranka Samaneh nedavno je na prosvjedu u Zagrebu kroz suze rezala kosu kao što to rade i njezine sunarodnjakinje.

Iranke već više od dva tjedna prosvjeduju zbog smrti Mahse Amini, koju je moralna policija tukla i ubila jer je nedolično nosila maramu. I sve to u ime religije, jer Iran je po ustavu Islamska republika.

''U drugim zemljama policija pomaže ženama. U Iranu ne, već tuče žene po ulici.,.'', ispričala je za Provjereno Iranka Samaneh.

No nisu samo oni ti koji u ime religije rade neobjašnjive stvari.

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve, moskovski patrijarh Kiril najavio je oprost grijeha i odlazak u raj svakom vojniku koji žrtvuju svoj život za domovinu Rusiju. A episkop Srpske pravoslavne crkve, nedavno je povodom gay pridea u Beogradu rekao da će prokleti svakoga tko to propovijeda, te da bi i on upotrijebio oružje da ga ima.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda u Iranu - 2 LJUDSKA PRAVA Užas u Iranu: U prosvjedima ubijene 92 osobe. Policajac silovao 15-godišnjakinju?

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Iranu zbog smrti Mahse Amini Potpuni kaos trese državu, gore policijske postaje, protiv naroda se koristi sila: "Umrijet ćemo, ali vratit ćemo Iran!"

Pozivanje na mržnju, sukob, kršenje ljudskih prava - i to iz usta onih koji propovijedaju vjeru, nije rijetko. Niti rezervirano isključivo za neke daleke zemlje i narode. Zašto to čine, pogledajte u Provjerenom večeras u 23:00 sata na Novoj TV

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene