Božićno drvce, ilustracija (Foto: Getty images)
Božićno drvce, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

S nastupanjem adventa povećava se opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija i neispravne rasvjete pa su vatrogasci objavili savjete građanima pozivajući ih na oprez kako se božićni ugođaj ne bi pretvorio u noćnu moru.


Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se brzo osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj, upozorila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vezani članci Borba vatrogasaca s požarima u Australiji Apokalipsa u Australiji: Vatrogasci u utrci s vremenom uoči novog toplinskog vala Andrej Plenković Plenković čestitao Božić pravoslavnim vjernicima: ''Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove''

Božićno drvce stoga se ne smije postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo na njemu koristiti prskalice.

Vatrogasci savjetuju također da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se prilikom ukrašavanja ne koristi neispravna božićna rasvjeta.

Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce, priopćila je vatrogasna zajednica.

Građane je pozvala da im se u slučaju požara odmah jave na broj 193 ili Centar 112. (Hina)

DNEVNIK.hr doznaje: Radovi na remetinečkom rotoru završit će 9. siječnja, a asfaltiranje će biti gotovo i prije Božića