U rubriku "Vaš glas" javio se gledatelj koji živi u starom dijelu grada Knina. Naime, on i ostali stanovnici naselja ostali su bez ceste i vode.

Galerija


Rješenje problema vodovoda, koje građane muči dugi niz godina, počelo se nazirati u srpnju. Ulicu su raskopali u dužini od 300 metara, a nove cijevi položili dublje. No, prošla su 4 mjeseca, stanovnici i dalje hodaju po raskopanoj ulici, a kućanstva na novi vodovod priključak nisu dobila.

"Niz godina grad Knin zapostavlja stari dio grada. Riječ je o vodi koja smrzne svake zime pa po mjesec i pol dana nemamo vode. Ljetos su započeli radove i postavili nove cijevi, međutim nisu nas priključili na novi cjevovod niti popravili cestu kojom su prošle cijevi. Ostali smo bez ceste i vode, a voda će smrznuti na većim minusima", napisao je gledatelj za "Vaš glas".

28.11.2017.
Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 3

"To je tako, evo, započelo sa spajanjem i čekanjem. Dalje ne znam, no vidite i sami. Sve je razrušeno, ništa nije završeno, a zima je na vratima. Voda, ako ništa ne riješe, smrznut će se", govori Vinko Škoro, Knin.

Grad Knin je radove, u ovom starom dijelu grada pod tvrđavom, započeo. A zbog posebnog statusa ulice morao ih je i prekinuti.

"Ovo je zaštićena cjelina. Pronašli su se neki ostaci koji imaju arheološku i konzervatorsku vrijednost, pa su radovi privremeno zaustavljeni", govori Marko Jelić, gradonačelnik Knina.

28.11.2017.
Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Kada će konzervatori dopustiti nastavak radova, iz Ministarstva kulture odgovora nema. No, uvjeti su ovo kojih bi se posramio i ban po kojem je ova kninska ulica dobila ime. U gradu za koji je država dala milijune za izgradnju crkve i Spomenika pobjedi, zapelo je na uličici i radovima vrijednima 50 tisuća kuna.

Realno potrebnim stanovnici iste ulice smatraju uklanjanje derutnih građevina i opasnosti za prolaznike. Ali ni taj prijedlog im zasad ne prolazi.

"Najveći problem je imovinskopravni odnosi. Vi ne znate kome adresirati obavezu uklanjanja ili obnove objekata", govori Jelić.

Sigurnost će, izgleda, pričekati, ali za priključenje na novi vodovod strpljenja više nema. Dok stanovnici čekaju, iz kninskog komunalnog poduzeća poručuju da će problem s radovima, koji traje od ljeta, biti riješen za 10-ak dana

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr