Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odselila se zbog manijaka

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Javila nam se još jedna žrtva fantoma s Trešnjevke: "Vrisnula sam kad sam vidjela dvije ruke kako dižu roletu..."

Fantom s Trešnjevke prijavljen je još 2019. godine, no policija mu do danas nije ušla u trag. Neki njegovi pohodi čak su i snimljeni, ali od toga dosad nije bilo velike koristi, pa i dalje nesmetano utjeruje strah u kosti ženama u tom zagrebačkom naselju.

"Probudio me nekakav zvuk u noći, učinilo mi se da čujem da se dižu rolete. Mislila sam da je neka životinja ili nešto. Kad sam upalila svjetlo - prestravila sam se. Vidjela sam samo dvije ruke kojima netko pokušava dići roletu", ispričala nam je jedna bivša stanovnica Trešnjevke.

Taj inače miran zagrebački kvart odnedavno terorizira muškarac kojeg su Zagrepčani već prozvali fantomom s Trešnjevke. Taj muškarac, koji naselje u pravilu obilazi biciklom, penje se ljudima na balkone, zaviruje u stanove i snima žene u njima, a očito je u neke pokušao i ući.

Djevojka, koju ćemo za ovu prigodu nazvati Ivana (podaci poznati redakciji), prestravila se kad je te noći u kolovozu 2019. sat i 30 minuta nakon ponoći shvatila da muškarac pokušava dići rolete njezina stana u prizemlju moderne trokatnice. "Vrisnula sam i požurila zatvoriti prozor. Tad se valjda preplašio, pustio je roletu i pobjegao", priča nam Ivana, koja je još tog kolovoza 2019. godine odmah pozvala policiju. 

"Policajci su ubrzo došli, sjeli su par minuta kod mene, pitali ima li tragova provale i rekli da, ako toga nema, zapravo ne mogu ništa. Nisam vidjela da su napravili neki zapisnik, nisu mi dali ništa na potpis. Nisu tražili tragove, ništa, samo su rekli da će malo češće patrolirati", ispričala nam je Ivana, koja je nakon tog događaja odlučila postaviti kameru na balkon svojeg podstanarskog stana, a vlasnik je čak postavio i rešetke na prozor

Postavljena kamera je opravdala svoju svrhu krajem siječnja 2020. godine, kada je snimila mlađeg muškarca u 2:45 u noći kako prilazi na biciklu i promatra njezin stan. Potom se penje preko ograde i - pokušava iščupati postavljenu kameru. "Za to je trebalo dosta snage jer je bila dobro pričvršćena u zid. Uspio ju je izvući do pola, ali je zbog nečega odustao", priča nam Ivana. 

"Gledate previše krimi-serija"

Fantom ni tada nije odustao. Početkom ožujka 2020. nešto prije 22 sata Ivana se tuširala u kupaonici kad je dobila poruku na mobitel. Bio je to automatski sustav dojave da se kamera sa senzorom uključila i počela snimati. Na snimci se vidi opet isti mladić kako se penje na njezin balkon i naviruje u stan. Nedugo nakon toga ipak odlazi, ali ne zaboravlja obrisati moguće otiske prstiju s balkonske ograde

"Predala sam policiji sve snimke tog čovjeka. Na toj se snimci ne vidi najbolje, ali sam pretpostavila da imaju program kojim mogu pročistiti sliku. Policajac mi je rekao da gledam previše krimi-serija. Kaže da nemaju baš opremu u policiji te da će možda to pogledati u kućnoj radinosti", priča Ivana u nevjerici. Naravno, ni ta njezina prijava nije urodila plodom. 

Pročitajte i ovo Stanovnica Trešnjevke i Matea Ćorić - 2 priča koja tjera strah u kosti Jezivi fantom s Trešnjevke upada u dvorišta, zaviruje kroz prozore i snima ljude: "Kad je vidio strah u mojim očima, kao da je bio zadovoljan"

Pročitajte i ovo Provala (Foto: Getty Images) Pokrao gotovo 150.000 kuna Svestrani serijski provalnik uhvaćen nakon 57 akcija: Vozio ukraden auto, živio ilegalno u stanu, provaljivao u ribarnice...

Imala je još jedan bliski susret s trešnjevačkim fantomom, kad se navečer pješice vraćala s posla. "Vidjela sam da me promatra i da ide za mnom. Tad sam već jako dobro znala kako izgleda, prepoznala bih ga i danas. Uplašila sam se i nisam išla prema kući nego sam otišla na autobusnu stanicu i ušla u prvi autobus. Kad je vidio da sam na stanici, okrenuo se i otišao", kaže Ivana. 

Selidba zbog fantoma

Sve to njoj je bilo previše i odlučila se preseliti na drugi kraj grada. "Morala sam jer se nisam osjećala sigurno. Nitko iz policije mi nije javio što čine da uhvate tog čovjeka. Jednom sam im pisala preko odvjetnice koja mi je pomagala, požalila sam se da nisu reagirali. Ni na to nisam dobila nikakav odgovor", kaže Ivana, koja danas više ne živi u Zagrebu, već se vratila u rodni grad u Dalmaciji. 

U međuvremenu zagrebački policajci tapkaju u mraku, a odnedavno su pojačali patrole tim zagrebačkim naseljem nakon novih prijava tajanstvenog fantoma, o kojima je nedavno priču objavio Dnevnik Nove TV. A da se radi o istom čovjeku, svjedoči i činjenica da se novi slučaj dogodio svega tristotinjak metara dalje od bivšeg Ivanina stana. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene