Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrao gotovo 150.000 kuna

Svestrani serijski provalnik uhvaćen nakon 57 akcija: Vozio ukraden auto, živio ilegalno u stanu, provaljivao u ribarnice...

Provala (Foto: Getty Images)
Provala (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Policija je na području Kastva uhitila i kazneno prijavila 55-godišnjeg državljanina Kosova, kojeg sumnjiči da je počinio seriju provala u ugostiteljske objekte, odnosno 57 kaznenih djela, od kojih 54 teške krađe, dvije krađe te kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja te uz kaznenu prijavu, 55-godišnji državljanin Kosova predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestili su u nedjelju iz Primorsko-goranske policijske uprave.

Policija je osumnjičenog pronašla 8. listopada te je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga doma i drugih prostorija u Kastvu, gdje je osumnjičeni neprijavljeno boravio.

Sumnja se da je kaznena djela počinio od 9. svibnja do 8. listopada ove godine, najviše na liburnijskom području - u Lovranu, Ičićima, Mošćeničkoj Drag i Opatiji.

Krađe je počinio i u Rijeci, uglavnom u četvrti Kantrida te na delničkom području, a nekoliko kaznenih djela je počinio i na području Bakra, Kostrene, Kraljevice, Viškova, Matulja, Kastva, Krka i Crikvenice.

Provaljivao je u većini u ugostiteljske objekte iz kojih je otuđivao novčane pologe i utržak te u trgovine, ribarnice, frizerske salone, cvjećarnice, urede i druge objekte. U nekoliko navrata počinio je i do desetak provala u jednom danu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna još se ne zna identitet Lopov u Lici opustošio kupaonicu: Iz kuće nestala WC školjka, a trebao mu je i bojler

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga u tijeku Lažni Uskokovac prijetio uhićenjem pa 61-godišnjakinju pokrao za više stotina tisuća kuna!

Osim novca, otuđio je nekoliko mobitela, cigarete, prijenosno računalo, a osim vlasnika tvrtki ili obrta, oštetio je i dvije hrvatske državljanke kojima je, iskoristivši njihovu zauzetost na poslu, otuđio novčanike s novcem, ispravama i drugim osobnim stvarima.

Jednoj osobi ukrao je bicikl vrijedan desetak tisuća kuna. Na otoku Krku je, pak, otuđio osobno vozilo marke Ford, koje je neovlašteno koristio i potom ostavio.

Počinjenjem pojedinih kaznenih djela otuđio je novac i druge predmete u rasponu od 100 kuna do gotovo 38.000 kuna, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 144.500 kuna, naveli su iz policije.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene