Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

Uskrsni vikend na prometnicama: Pogledajte kad i gdje se očekuju najveće gužve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskrsni vikend na prometnice će dovesti mnogobrojne vozače. HAK je objavio prometnu prognozu za Uskrsni vikend od 30. ožujka do 2. travnja.

Gužve na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima počele su već u četvrtak, ali najveća gužva očekuje se danas, osobito u poslijepodnevnim satima, i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEZONA U PUNOM ZAMAHU Gužve i zastoji na cestama: Pojačan promet prema kopnu, najviše vozila ide prema Zagrebu Slika nije dostupna LJETO U PUNOM JEKU Gužve na autocestama prema moru: HAC poslao važno upozorenje vozačima

Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji, javlja HAK.

Osim na graničnim prijelazima, pojačan promet i moguća čekanja očekuju se i u trajektnim pristaništima, osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

"Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) te Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja", javlja HAK.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će u petak, 30. ožujka i u subotu, 31. ožujka od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja od 14 do 23 sata, javlja HAK. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističu Jadransku magistralu (DC8) cijelom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene