Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Milan Sabić/Pixsell

Zoran Milanović obratio se javnosti nakon svečanog obilježavanja Dana antifašstičke borbe u Splitu.


Predsjednik Republike Zoran Milanović u Splitu sudjeluje na svečanom obilježavanju Dana antifašističke borbe uz koncert Hrvatske ratne mornarice u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik se nakon svečanosti obratio javnosti.

''Došao sam ovdje radi svog dida, njegovog brata, svoje babe i njezine braće koji u rat nisu otišli kao antifašisti, nisu ni znali što je to znači. Moja baba je govorila: 'Čovjek nije mogao durat'. To je moralo biti grozno, jer običnog čovjeka, dalmatinskog težaka, nakon svega što je prolazio kroz ratove, da ponovno ide u rat, a da ustvari ne mora, to mora biti duboki ljudski potres'', rekao je.

Brezovica Znate li zašto obilježavamo Dan antifašističke borbe i što je toga dana osnovano u šumi kod Siska?

Kazao je da su Alfred Santini, Bicko Ožić, Nebojša Borozan ''bili revolucionari, spremni na svoju žrtvu''. ''To su ljudi koje je iz današnje perspektive razmnoženosti i komfora teško shvatit. Oni su bili iskra iz koje je planuo narodni ustanak. Srbija i BiH imaju nešto slično i ja ne znam niti za jednu treću, četvrtu ili petu državu koja u Europi ima osnovu za slaviti ovakav praznik'', rekao je.

Milanović je kazao i da je današnji skup u Splitu ''pokazatelj kako je ovo normalno i mirno društvo kojemu samo malo treba da se složi''. ''Samo zajedničkim naporima možemo dalje i možemo napredovati'', zaključio je Milanović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju