Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održao govor

Milanović na Danu antifašističke borbe u Splitu: ''Ne znam niti za jednu drugu državu u Europi koja ima osnovu za slaviti ovakav praznik''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović obratio se javnosti nakon svečanog obilježavanja Dana antifašstičke borbe u Splitu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Splitu sudjeluje na svečanom obilježavanju Dana antifašističke borbe uz koncert Hrvatske ratne mornarice u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik se nakon svečanosti obratio javnosti.

''Došao sam ovdje radi svog dida, njegovog brata, svoje babe i njezine braće koji u rat nisu otišli kao antifašisti, nisu ni znali što je to znači. Moja baba je govorila: 'Čovjek nije mogao durat'. To je moralo biti grozno, jer običnog čovjeka, dalmatinskog težaka, nakon svega što je prolazio kroz ratove, da ponovno ide u rat, a da ustvari ne mora, to mora biti duboki ljudski potres'', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Važna obljetnica Znate li zašto obilježavamo Dan antifašističke borbe i što je toga dana osnovano u šumi kod Siska?

Kazao je da su Alfred Santini, Bicko Ožić, Nebojša Borozan ''bili revolucionari, spremni na svoju žrtvu''. ''To su ljudi koje je iz današnje perspektive razmnoženosti i komfora teško shvatit. Oni su bili iskra iz koje je planuo narodni ustanak. Srbija i BiH imaju nešto slično i ja ne znam niti za jednu treću, četvrtu ili petu državu koja u Europi ima osnovu za slaviti ovakav praznik'', rekao je.

Milanović je kazao i da je današnji skup u Splitu ''pokazatelj kako je ovo normalno i mirno društvo kojemu samo malo treba da se složi''. ''Samo zajedničkim naporima možemo dalje i možemo napredovati'', zaključio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene