Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upali u urede

USKOK iznenadio gradonačelnicu Knina: 'Uzeli su dokumentaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnicu Knina Josipu Rimac iznenada je tijekom jučerašnjeg dana posjetio USKOK.

USKOK-ovi policajci iz ureda kninske gradonačelnice Josipe Rimac jučer su odnijeli dio dokumentacije o radu gradske uprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Uskok, ilustracija - 2 USKOK u akciji Ministra iznenadilo uhićenje, čekaju se i detalji uloge bivše HDZ-ove uzdanice. Oglasila se glavna državna odvjetnica: "Pitanje je kud će istraga dovesti"

'Točno je da su nas jučer posjetili djelatnici policijskog USKOK-a te da su zatražili od mene kao čelnika lokalne samouprave određenu dokumentaciju i naravno i od mojih suradnika koji su zaduženi za upravne odjele', rekla nam je Rimac.

USKOK je prije svega pokazao interes za ugovore o najmu gradskih poslovnih prostora braniteljskim i drugim udrugama, uključujući i Hvidru, koja je godinama korisnik gradskog prostora bez ikakve naknade.

TKO JE PLAĆAO ROĐENDANE? Merzel: Optužbe su monstruozne

USKOK je osim navedenih ugovora zanimala i prodaja najatraktivnijeg gradskog zemljišta iz 2008. godine, direktoru propale drvne industrije "Gaj" Milanu Fehiru. Radilo se o prostoru površine oko 6.200 četvornih metara. Fehir je isto tako bio blizak prijatelj Josipa Đakića, predsjednika Hvidre i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina.

Predsjednik kninskoga SDP-a Mirko Antunović rekao je kako je očekivao da će istraga početi mnogo prije, no, dodao je, ipak je zadovoljan jer se uvodi red na lokalnoj razini.

"Svi se uvijek pozivamo na domoljublje i hrvatstvo, no za mene je domoljublje poštovanje zakona", rekao je Antunović i dodao kako ne želi prejudicirati rezultate istrage Policijskoga nacionalnog Uskoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene