Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili žalbu

Upravni sud poništio odluku Povjerenstva u slučaju Plenkovićeva imenovanja vjenčanog kuma za veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud donio je presudu u slučaju Pokaz. Sudskom presudom poništena je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u tom slučaju.

Presudom Upravnog suda poništena je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je Andrej Plenković povrijedio načela djelovanja prilikom imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika RH u Ujedinjenom Kraljevstvu, inače Plenkovićeva vjenčanog kuma.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

N1 piše da sudac nije odlučivao o meritumu, već je zaključio da Povjerenstvo ne može odlučivati o načelima. Povjerenstvo će se na tu presudu žaliti Visokom upravom sudu i nastaviti s dosadašnjom praksom odlučivanja o načelima jer je Visoki upravni sud u rujnu prošle godine potvrdio jednu raniju odluku Povjerenstva kojom je utvrđena povreda načela.

Andrej Plenković ranije je podnio dvije tužbe pred Upravnim sudom u slučajevima Pokaz i Helsinki  jer je bio nezadovoljan odlukama Povjerenstva. U slučaju Helsinki ročište je zakazano za 19. ožujka.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene