Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijardu kuna teška afera

Smijenjen jedan od direktora Ine: Bio je prvi nadređeni Damiru Škugoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Ine danas je smijenila Gyorgyja Patka, direktora Komercijalnih poslova i optimizacije. Bio je u hijerarhijskom lancu prvi nadređeni uhićenom Damiru Škugoru.

Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave Ine, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage, pojasnili su iz Uprave i Nadzornog odbora Ine.

Gyorgy Patko je bio direktor komercijalnih poslova MOL-a u Mađarskoj i odgovoran za sve aktivnosti povezane s mađarskom prodajnom strategijom se protivio napredovanju uhićenom Damiru Škugoru na razinu četiri.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Uprava Ine smijenila je danas ujutro Patka, direktora Komercijalnih poslova i optimizacije koji je bio u hijerarhijskom lancu prvi nadređeni uhićenom Damiru Škugoru, koji je pak bio na poziciji direktora Plina i energije odakle su se donosile odluke za komercijalne ugovore oko prirodnog plina.

Sugovornici su za Jutarnji list rekli da to neće zadovoljiti Vladu, već da traže odgovornosti cijele Uprave, jer je Ina oštećena za oko milijardu kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da ga štite Ina u megalomanskoj pljački skriva identitet jednog čovjeka: Tko je zapravo on?

"Na tom tragu ćemo zastupati naše interese", rekli su samo kratko Jutarnjem listu iz Banskih dvora.

Blokada 813 milijuna kuna u aferi preprodaje Inina plina najveća je u povijesti Ureda za sprječavanje pranja novca, a prvu informaciju Ured za sprečavanje novca primio je iz bankarskih krugova, kazao je šef Ureda Ante Biluš na konferenciji za medije u Ministarstvu financija u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene