Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Uprava i Nadzorni odbor Ine oglasili su se o najvećoj aferi u hrvatskoj povijesti i tvrde da nisu odobrili sporne ugovore.


Uprava i Nadzorni odbor Ine oglasili su se o najtežoj aferi u hrvatskoj povijesti, koja trenutačno potresa Inu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uprava i Nadzorni odbor Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage. Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave Ine, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage", stoji na početku.

Ilustracija "Imam nešto para viška": Propjevao jedan od osumnjičenih, procurili detalji razgovora bande koja je opljačkala Inu

"INA će pokrenuti postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, revidirati sve postojeće ugovore o prodaji plina i pokrenuti sve moguće pravne radnje", rekli su.

"U narednim danima održat će se izvanredne sjednice Uprave i Nadzornog odbora Ine. U Ini već traje detaljna istraga ovog slučaja, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole. Opskrba tržišta plinom nije ni na koji način ugrožena", poručili su iz Ine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju