Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirali i opskrbu plinom

Oglasili se Uprava i Nadzorni odbor Ine: "Nismo odlučivali o spornim ugovorima, te ovlasti je imao Škugor"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Uprava i Nadzorni odbor Ine oglasili su se o najvećoj aferi u hrvatskoj povijesti i tvrde da nisu odobrili sporne ugovore.

Uprava i Nadzorni odbor Ine oglasili su se o najtežoj aferi u hrvatskoj povijesti, koja trenutačno potresa Inu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uprava i Nadzorni odbor Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage. Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave Ine, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage", stoji na početku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta se saznaje "Imam nešto para viška": Propjevao jedan od osumnjičenih, procurili detalji razgovora bande koja je opljačkala Inu

"INA će pokrenuti postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, revidirati sve postojeće ugovore o prodaji plina i pokrenuti sve moguće pravne radnje", rekli su.

"U narednim danima održat će se izvanredne sjednice Uprave i Nadzornog odbora Ine. U Ini već traje detaljna istraga ovog slučaja, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole. Opskrba tržišta plinom nije ni na koji način ugrožena", poručili su iz Ine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene