Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nemamo taj novac"

Stanovnici Sesveta bijesni: Vodu su čekali godinama, a onda im je iz Grada stigao hladni tuš - "Pa to je mojih 10 mirovina"

Aktualno Galerija Voda iz kanistera - 1 Voda iz kanistera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Voda iz kanistera - 2 Voda iz kanistera - 2 Foto: DNEVNIK.hr Voda iz kanistera - 3 Voda iz kanistera - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bunar Galerija 1/4 >>
Neugodno iznenađenje za dvadesetak obitelji koje žive bez vode u zagrebačkim Sesvetama, o kojima je Dnevnik Nove TV već izvještavao. Više od 20 godina čekaju vodu koja im je trebala biti besplatna, ali nova gradska vlast od njih, kažu nam, za osnovno ljudsko pravo traži 'paprenu' cifru. Više donosi reporterka Matea Ćorić.

Čekali su vodu godinama i onda im je iz grada stigao hladan tuš - za njezino uvođenje moraju dati 20 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Screenshot Grad Zagreb Tomašević komentirao najavu o raspuštanju Sabora: "Što prije izbori, to bolje za Hrvatsku" Tomislav Tomašević Velika investicija Tomašević se ne boji Lovrića: "Iz bivšeg režima sad se uključuju u politiku jer više ne mogu doći do gradskog novca"

Vesna Pirinjak, stanovnica Sesveta pita se odakle joj 20 tisuća kuna. K tomu joj je kuća, dodaje, stradala u potresu, a obnova još nije ni krenula. "Što bih trebala? Podići kredit, a ni kuće nemam?!", kazala je.

Kako nemaju ni vode, oslanjaju se na bunare dok i oni ne presuše. Zahtjev za priključak na vodu predali su još prošle godine kada je on bio besplatan. Naknadno je to ukinuo gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Ljubica i Ratko Ćuća također upozoravaju da je riječ o ogromnom iznosu. "Pa to je mojih 10 mirovina. Mi smo umirovljenici, stoga je takva cifra za nas neostvariva", rekao je Ratko te se požalio i na to da je ovo ljeto bilo toliko vruće da se nije imalo vode za oprati. "Oni to ne razumiju. Neka se stave u naš položaj", poručio je.

"Cifre su abnormalne"

Iz Vodoopskrbe i odvodnje odgovaraju da oni koji su predali zahtjev i zadovoljili sve uvjete dok je priključak bio besplatan imaju pravo na potporu Grada.

Zašto im je onda rečeno da moraju platiti, pita se i Bernarda i kaže da troškovnik koji su dobili nema nikakvog smisla. "Cifre su da glava zaboli. Abnormalne", požalila se.

Voda je, kaže, slavinom trebala teći već krajem prošle godine. Hidrostanica je tu, ali godina dana nije bila dovoljna da ih priključe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boris Miletić Istarski župan donio važnu odluku o potrošnji vode: Stupa na snagu odmah

Pročitajte i ovo Puknuće cijevi na Banovini - 3 "Eh, jadni smo" Katastrofalni higijenski uvjeti na Banovini: 80-godišnjak već deset dana kopa po livadi i traži puknutu cijev

Najveći paradoks u ovoj cijeloj situaciji nije taj što je 21. stoljeće i što žive u metropoli već je najveći paradoks je što žive pored vodenog parka, a vode nemaju.

Više o problemima koje građani Sesveta imaju s vodoopskrbom možete pogledati u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene