Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da ga štite

Ina u megalomanskoj pljački skriva identitet jednog čovjeka: Tko je zapravo on?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvog radnog dana nakon uhićenja Uprava Ine je objavila da je pokrenut postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, ali takav postupak nije poduzet i prema njegovom zamjeniku.

Iz Ine ne žele otkriti tko je bio supotpisnik spornih ugovora koje je direktor Inina sektora trgovine plinom Damir Škugor prošle godine potpisao s OMS Upravljanjem, piše Poslovni.hr.

U prvom priopćenju Uprava Ine navela je da sama Uprava i Nadzorni odbor nisu odlučivali o tim ugovorima, dakle više njih, nego ih je Škugor zaključio samostalno, uz supotpis zamjenika.

U organizaciji sustava upravljanja kompanijom Škugor je bio menadžer niže, četvrte razine, koja mu je prema internim pravilima omogućavala ugovaranje poslova u vrijednosti do 20 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "prekršio je internu proceduru" Ina objavila rezultat maratonskog sastanka Nadzornog odbora: "Zatražili smo vanjsku reviziju poslovanja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera koja potresa Hrvatsku Cure detalji ispitivanja jedne od osumnjičenih: "To je bila Škugorova ideja, rekao mi je - nećeš imati nikakvih problema"

Za njihovo zaključenje nije trebao ishoditi i odobrenje uprave, ali trebao je imati supotpis zamjenika.

Tko je on bio, u Ini ne žele otkriti jer nastoje zaštiti njegov identitet.

No, poznato je da taj čovjek nije među USKOK-ovim uhićenima. Istraga je u tijeku, pa nitko uključen u proces u ovom trenutku ne iznosi detalje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene