Unatoč upozorenjima policije, zagrebački plavci prvi dan proslave Martnja uhvatili su 53 vozača pod utjecajem alkohola


Drugi je dan slavlja Martinja, a u Zagrebu je tom prilikom na Trgu bana Josipa Jelačića kršteno mlado vino. Iako su vinski biskupi zamolili policajce da budu prema njima blagi, policijske postaje i dalje pojačano prate promet.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Martinje u brojkama: Rekorder napuhao 3,37 promila, najbrži jurio više od 200 na sat Damir Felak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Saborski zastupnik tražio od šefa policije da progleda kroz prste pijanim vozačima, podržao ga i ministar

Tako su u Zagrebu zabilježili 170 prometnih prekršaja od kojih su 53 počinili vozači pod utjecajem alkohola. Rekorder je pak 20-godišnjak koji je imao 1.55 g/kg alkohola.

„Apeliram na sve naše anđeleke čuvare, dakle hrvatsku policiju da budu blagi zbilja. Ne trebaju se baš izlagati tom vremenu i po cestama stajati da ne pokisnu. Ja mislim da nitko od ovih biskupa ne vozi u alkoholiziranom stanju jer tu su svi došli s taksijima. Oni su tolko umorni da ne mogu sjesti za volan, kako bi onda i vozili“, kazao je vinski biskup Josip Lipar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr