Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite

Vozači, oprez! Policija provodi pojačan nadzor, a posebno će se usmjeriti na jednu stvar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija će u studenom i prosincu - za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te u danima Martinja provoditi pojačani nadzor vozača, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Tijekom studenoga i prosinca - za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, većeg konzumiranja alkohola i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća te stradavanja, ističu iz MUP-a.

Pojačani nadzor prometa na cestama

Stoga će policija do kraja godine kontinuirano pojačano raditi na sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu - alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o trovanju: "Samo je jedan slučaj relevantan. Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika"

U te aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

Pročitajte i ovo Coca-cola i Romerquelle voda Trovanja gaziranim pićima Jedan muškarac se još uvijek oporavlja, ponovo se oglasila Coca-Cola: "Sada znamo da je riječ o izoliranom slučaju"

Od 10. do 12. studenog 2023., u povodu narodnog običaja krštenja mošta, Martinja, i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, policija će dodatno raditi na sprečavanju i sankcioniranju vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova.

Lani zatečena 697 alkoholizirana vozača

Iz MUP-a navode da je prošle 2022. godine na samo Martinje, 11. studenoga, te vikende prije i poslije, na području Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7495 vozača.

Pročitajte i ovo Boca Romerquelle vode Utvrđeno je Stigli rezultati koji su se čekali: Forenzičari otkrili čime se otrovao mladić u Rijeci

Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 697 vozača, a osam vozača odbilo je alkotestiranje. Također, devet vozača na preliminarnom testiranju na droge bila su pozitivna, dok su 33 odbila testiranje na droge.

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnim skupinama od 18 do 24 godine i od 31 do 40 godine - po 160 vozača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene