Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada

Nije dugo trebalo čekati na neugodne situacije, djetetu je hitno trebao lijek: "Unatoč obustavi, naravno da smo ga isporučili"

Aktualno Galerija +0 Jasminko Herceg Galerija 1/1 >>
Predsjednik uprave Medike Jasminko Herceg rekao je kako su već danas, prvi dan obustave lijekova bolnicama, nastali problemi.

''Danas smo unatoč tome što smo blokirali sve bolnice, imali situaciju u kojoj je bio hitno potreban lijek. Naravno da smo ostavili rezervno vozilo i lijek isporučili'', kazao je Predsjednik Uprave Medike Jasminko Herceg.

Radi se o djetetu, a lijek se nigdje drugdje nije mogao nabaviti.

Najveća hrvatska veledrogerija Medika od danas zbog duga od 2 milijarde kuna obustavlja isporuku lijekova i medicinskog materijala svim bolnicama.

"Već šest mjeseci razgovaramo dopisima s Vladom i ministarstvom, moramo zaštititi naše dobavljače. Ne bih komentirao izjave premijera. Mislim da se obveze moraju platiti. Što se prije one plate, to će kamioni prije krenuti u opskrbu", kazao je Herceg.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako je pronađeno kratkoročno rješenje čiji će detalji biti objavljeni nakon sutrašnjeg sastanka. Na pitanje znači li to poskupljenje zdravstvenih usluga, ministar je kazao "ne direktno", no potom dodao: "Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća."

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene