Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prerana smrt

Umro splitski novinar i satiričar Ćićo Senjanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski novinar, satiričar i društveni kroničar Đermano Ćićo Senjanović iznenada je preminuo sinoć u 64. godini u Splitu.

Senjanoviću je pozlilo u stanu, obitelj je pozvala Hitnu pomoć, no unatoč reanimaciji liječnici nisu mogli ništa učiniti.

Senjanović je bio jedan od simbola Splita, a svojom britkom satirom ostavio je neizbrisiv trag u Feral Tribuneu, Berekinu, Slobodnoj Dalmaciji i Novom listu, u kojemu je ostao do nedavnog odlaska u mirovinu početkom 2013. pišući kolumnu Teletina. U Novom listu je objavljivao i kratke dnevne komentare u rubrici "Ajme meni!".

Najveći dio karijere ostvario je u Slobodnoj Dalmaciji gdje je bio i urednik satiričkog priloga Pomet.

U riječki je dnevnik Senjanović otišao 2008. jer se nije slagao s odlukama uprave Slobodne Dalmacije, među ostalim i o preseljenju redakcije u Dugopolje.

Senjanović je i jedan od utemeljitelja Feral Tribunea, ugaslog političko-satiričkog lista poznatog po provokativnim naslovnicama i kritičkim pristupom prema vlasti, posebice devedesetih godina prošlog stoljeća.

Rođen je 1949. u Splitu, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Objavio je više knjiga, među kojima su "Dorin dnevnik", roman "US&A", zbirka kolumni "Vidi, vidi - teletina '99" te "Evo me u posteju". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene