Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro bivši zapovjednik ustaškog logora u Jasenovcu Dinko Šakić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinko Šakić, zapovjednik ustaškog logora u Jasenovcu osuđen na 20 godina zatvora, umro je kasno sinoć nakon duge i teške bolesti u 87. godini u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava, izvijestila je Uprava za zatvorski sustav.

Šakića je Argentina izručila Hrvatskoj 1998., nakon čega je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilnim stanovništvom.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije mu bilo spasa Muškarac umro nakon što je pojeo omiljenu sirovu deliciju: Zarazio se bakterijom koja jede meso Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje"

Ustaški časnik kaznu je služio u Lepoglavi, no zbog lošeg zdravlja kasnije je boravio u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Prema presudi, Šakiću bi redovni istek kazne nastupio u travnju 2018.

Šakić je nakon šestomjesečnog suđenja u listopadu 1999. proglašen krivim jer je kao zapovjednik jasenovačkog logora od svibnja do kraja listopada 1944. zapovijedao i provodio zlostavljanja, mučenja i ubijanja zatočenika, te propustio spriječiti i kazniti zločine podređenih ustaških dužnosnika. Osuđen je i jer je osobno hicima iz pištolja ubio četvoricu zatočenika te naredio vješanje 22 logoraša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene