Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HŽ U AKCIJI

Odlična vijest za umirovljenike u jednom dijelu Hrvatske: Moći će putovati vlakom besplatno u svim smjerovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Besplatno putovanje željeznicom od 1. kolovoza imat će umirovljenici Ličko-senjske županije u svim smjerovima i neograničen broj puta, ugovoreno je u srijedu u Gospiću između te županije i Hrvatskih željeznica.

Ličko-senjski župan Ernest Petry rekao je prigodom potpisivanja ugovora da Hrvatske željeznice svim starijim građanima u Hrvatskoj već subvencioniraju 50 posto od pune cijene karte, a od sada će drugu polovicu subvencionirati Ličko-senjska županija.

''Umirovljenici su u našoj županiji najugroženiji dio populacije. Puno je staračkog stanovništva s vrlo skromnim primanjima, dio njih dobiva besplatni ogrjev, 60 njih je u našem programu pomaganja 'Zaželi', a ova je mjera namijenjena svima da bi mogli putovati, ići u liječničke i druge ustanove i na izlete'', rekao je Petry i zahvalio Hrvatskoj stranci umirovljenika na inicijativi.

Dodao je da od svibnja ove godine takvo pravo već ostvaruju studenti, što znači da svi studenti i svi umirovljenici s prebivalištem u Ličko- senjskoj županiji imaju besplatni vlak, s tim da umirovljenici mogu putovati neograničeno u svim smjerovima, a studenti između mjesta studiranja i svojeg doma u Ličko-senjskoj županiji.

Zasad nije poznato koliko će se novca izdvajati iz proračuna za tu pogodnost jer sve ovisi o broju umirovljenika i studenata koji će se tim pravom koristiti, rekao je Petry i doda da će se ''ta stavka urediti rebalansom jer se županija obvezala prema Putničkom prijevozu HŽ-a da će cijene karata subvencionirati jednom mjesečno''.

Pročitajte i ovo Vlak, ilustracija Imaš pravo, ostvari ga HŽ za kašnjenje vlaka dulje od sat vremena mora platiti naknadu, ali i osigurati piće i obrok: Pitali smo koliko su ih isplatili
Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 NA MARGINI Prevarantima su omiljena meta, a i društvo ih gleda kao teret: ''Oni su generacija koja još vjeruje institucijama, a masovno nasjedaju i najbližim rođacima''

U ime HŽ-ova Putničkog prijevoza, član Uprave Mario Zubak rekao je kako je to prvi slučaj u Hrvatskoj da umirovljenici imaju mogućnost besplatnog prijevoza vlakom te je izrazio zadovoljstvo što im je to omogućeno.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene