Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HIT NA FACEBOOKU

"Ovo bi preživjela i Ana Karenjina", "Probit će zvučni zid": Urnebesna snimka "brzog" vlaka na liniji Osijek - Split

Vlak Osijek-Split
Vlak Osijek-Split Foto: Željko Smrček/Facebook
"Kome se žuri, nek ide pješke", "Ovo bi preživjela i Ana Karenjina" samo su neki od komentara na snimku vlaka koji putuje na relaciji Osijek - Split. Snimka je postala hit na društvenim mrežama, a komentari ispod snimke su urnebesni.

Ministar prometa Oleg Butković nedavno je priznao ono što u Hrvatskoj već svi znaju, a to je da su Hrvatske željeznice nepouzdane, da vozne redove samo oni znaju jer vlakovi brutalno kasne i da se građani trebaju priviknuti na to. 

Na društvenim mrežama već se godinama sprdaju s HŽ-om. Svojevremeno su od studenata tražili da im osmisle slogan za nagradu, pa su dobili slogane poput ovih: "Putovanje brzinom misli", "Jer samo u mislima stižete na cilj", "HŽ - jer stizanje na vrijeme je za Japance",  "Otkrijte Hrvatsku kakva je nekada bila", "HŽ - stiže spori vlak", Tko čeka, taj i dočeka", "Slowing down since 1860. (Usporava od 1860.)"...

Najnoviji povod za sprdnju s HŽ-om je novouvedena linija Osijek - Split. Linija vozi 13 sati, a već prvi dan vožnje kasnila je sat i pol zbog poteškoća sa spajanjem dviju kompozicija. 

Koliko je poznato, do sada vlak nijednom nije stigao na vrijeme

Kojom brzinom se vlak kreće, moguće je vidjeti na Facebooku i snimci koju je objavio Željko Smrček iz Velikog Trojstva. Na snimci se vidi urnebesno spora vožnja vlaka koji dolazi na kolodvor u Veliko Trojstvo. 

Mnogi su se u komentarima šalili na račun brzine vlaka. 

"Kome se žuri nek ide pješke",  "Ovo bi preživjela i Ana Karenjina", "Brže trčim", "Bicikl je brži", "Nikad nećemo saznati kolike je živote HŽ spasio", "Pa to je ona lokomotiva z Gruntovčani dok je Dudek na železnici delal", "Kakve su pruge, brzo i ide", "Ni B od brzog vlaka", "Probit će zvučni zid". 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene