Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privedena tri zaštitara

Majka napadnutih mladića: "Brat gleda drugog brata kako leži u krvi i ne može do njega"

Aktualno Galerija Majka napadnutih mladića i novinarka Lara Švigir Majka napadnutih mladića i novinarka Lara Švigir Foto: Dnevnik Nove TV Majka napadnutih mladića Majka napadnutih mladića Foto: Dnevnik Nove TV Noćni klub - 2 Noćni klub - 2 Foto: DNEVNIK.hr Noćni klub - 1 Noćni klub - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zaštitari ispred kluba - 2 Galerija 1/6 >>
Priveden je treći zaštitar koji je zajedno s kolegama ispred noćnog kluba u Zagrebu fizički napao i ozlijedio četvoricu mladića, a o incidentu je progovorila i majka napadnute braće.

Razbijena glava, usna, šavovi - neke su od ozljeda koje su zadobila trojica braće i njihov prijatelj.

"Čovjek od 45 godina ide tući dijete od 18 godina! To je stvarno tužno. Ta vam se djeca nikad nisu tukla niti znaju što znači potući se. Oni se ne znaju svađati kako treba, a kamoli tući. Jedan brat blizanac gleda drugog koji leži u krvi i ne može doći do njega", ispričala je majka napadnutih mladića reporterki Dnevnika Nove TV Lari Švigir.

Priveden je i treći, 29-godišnji zaštitar koji je uz još dvojicu kolega sudjelovao u napadu. Kazneno je prijavljen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Odvikavanje od ekrana: Što Hrvatska može naučiti od Švedske? ''Učenje je socijalni proces"

Zbog istog su kaznenog djela prošlog četvrtka pritvoreni 41-godišnjak i 45-godišnjak. Majka poručuje - razlog napada na sinove ne zna i tvrdi - oni u sukobu unutar kluba nisu bili. Sve se dogodilo na samom izlasku.

"Da su se oni zakačili s drugom grupom što nije istina, oni nisu ni bili cijelu noć tamo. Ovo je zaista sramota, strašno. Sin koji je navršio 18 godina je, kad je stariji izašao van, vidio brata da leži u lokvi krvi - krenuo je prema njemu da vidi je li živ ili mrtav. Zaštitari mu nisu dali da priđe uopće", opisala je majka.

"Nitko još nikada u nijednom lokalu sigurno nije dobio batine bez razloga. Ja vjerujem da nijedan redar, nijedan zaštitar ne dođe do gosta i udari ga šakom bez razloga", isrpičao je Nikola Svraka iz Sindikata zaposlenih u zaštitarskoj djelatnosti.

Pročitajte i ovo Zrakoplov Rafale DNEVNIK NOVE TV PITA Jesu li Hrvatskoj potrebni avioni Rafale? Pogledajte rezultate glasanja

Iz sindikata dodaju - ne gubi se ovakvim incidentima povjerenje u zaštitare nego u sustav.

"Ovo je sustavna pogreška, ne pogreška zaštitara. Ne branim prekoračenje ovlasti, ali svatko od ljudi koji radi taj posao njihova prvenstvena obaveza je zaštititi samoga sebe pa tek onda druge. To sustav mora znati prepoznati", dodao je Svraka.

Majka ozlijeđenih se pita - jesu li zaštitari tu da uvode red ili rade nered.

"Ovaj je zaštitar tukao sina tamo iz čista mira, ovi drugi zaštitari su tamo stajali i gledali. Sve te ozlijede nisu ništa prema njihovom psihičkom stanju pa mi nije jasno jesu li oni tu da nekog štite od nasilja ili da provode nasilje", upitala je majka.

Iz zaštitarske tvrtke za koju rade privedeni zaštitari ranije su osudili svaki oblik nasilja.
 

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene