Zombie walk (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Zombie walk (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Udruga Vigilare reagirala je na jučerašnji 1. Zombie walk, kada je u Zagrebu nekoliko stotina ljudi, ljubitelja horor-filmova, prošetalo maskirano u zombije. Poručili su da je to nasilje nad djecom.


''Namjerava li se tko oglasiti... Pravobraniteljica za djecu, DORH, netko...?

Vezani članci Udruga Vigilare predala potpise u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Udruga Vigilare u Saboru predala 168.561 potpis peticije "Imam pravo živjeti" Prosvjed u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prosvjed protiv Istanbulske konvencije u Splitu: "Može li Ivica odjednom postati Marica?"

Još jedna morbidnost na našim ulicama u kojoj se podvode najmlađi i, prigodno unakaženi, oponašaju ono u čemu ih se odgaja - horor-filmove.

Namjerno i sustavno izlaganje djece vizualnom nasilju je nasilje nad djecom.
Zbog ovog bi svaki roditelj trebao kazneno odgovarati.

Kakvom umu ovo može biti zabava? Ovo nije nikakva šala, nego stvaranje novih nasilnika i bolesnika...'', napisali su na svojoj stranici na Facebooku.

 

Među komentarima ima onih koji optužuju Vigilare da nisu reagirali na to što Crkva zataškava pedofile, koji prozivaju Vigilare da su sekta, ali i onih koji brane udrugu. ''Ovim ljudima je stvarno dosadno u životima, pa bi ih tribalo malo uposliti. Polja su nam zarasla u draču i makiju, a ovi bi taman bili dobri da to urede pa im ne bi padale na pamet takve manitoštine'', jedan je od komentara.