Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže temeljitu istragu

Udruga hrvatskih sudaca nakon uhićenja u Osijeku: ''Stigma koja opterećuje sudbenu vlast ne smije se temeljiti na pojedinačnim situacijama''

Sud (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Sud (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Udruga hrvatskih sudaca oglasila o uhićenjima trojice sudaca iz Osijeka. Kažu da se stigma koja opterećuje sve suce ne smije temeljiti na pojedinačnim slučajevima.

Udruga hrvatskih sudaca oglasila se nakon uhićenja sudaca Zvonka Vekića, Ante Kvesića i Darka Krušlina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napetosti zbog ZDS Mrsić i Jovanović odgovorili na oštre riječi Udruge hrvatskih sudaca: ''Njihova nas reakcija unazađuje društveno i demokratski'', ''Bolje bi im bilo da više rade'' Slika nije dostupna Nakon odluke vrhovnog suda Udruga hrvatskih sudaca na brojne kritike o ZDS reagirala priopćenjem, posebno se okomili na jednog političara

Od nadležnih tijela traže da utvrde sve činjenice u slučajevima u kojima su suci osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela.

''Stigma, koja trenutno opterećuje cjelokupnu sudbenu vlast, ne smije se temeljiti na nekoliko pojedinačnih situacija koje se u javnosti prikazuju kao slika općeg stanja u sudstvu. Velika većina sudaca u Republici Hrvatskoj časno i odgovorno obavlja svoju sudačku dužnost'', poručuju iz Udruge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene