Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcija iz Sinja

Milanović odgovorio Plenkoviću: ''Laž je riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički donio''

Predsjednik Zoran Milanović iz Sinja je odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću rekavši mu da je riječ ''laž'' on donio u hrvatski politički vokabular.

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Sinj, odakle je odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću, koji mu je poručio da pravosuđe nije HDZ-ovo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

''To je riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički donio u Hrvatsku'', rekao je.

Na pitanje o uhićenjima sudaca u Osijeku, Milanović kaže da on Zdravka Mamića i njegove optužbe ništa nije razumio.

''Vidjet ćemo sada. Oni su optuženi da su skrivali novac na računu. Dobro, nitko ne skriva novac na računu. Neobična situacija. Neka im se sudi. Sve će se to dokazati u idućih 20 godina u HDZ-ovu pravosuđu. Ima vremena. Možda netko bude od nas još i živ, možda negdje u Manolićevim godinama života. A Manolić će još biti živ'', rekao je.

Kada je riječ o optužbama na Lozančićev račun, Milanović je rekao da su te optužbe nemoguće. ''To je kao da pilot zrakoplova upravlja podmorskom flotom. Lozančić nije mogao biti na tom sastanku, a kamoli se baviti takvim stvarima, pa ni Cvitan'', kaže.

''Radije bi imali Hitlera nego Đurđević''

Osvrnuo se i na odlikovanja koja je vratio Glavašu. Kaže da mu on to ionako nema pravo oduzeti.

Spomenuo je ponovno i svoju kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda. ''Radije bi imali Hitlera nego Zlatu Đurđević. Nemam drugog kandidata'', kazao je kratko.

Milanović je odgovorio i na pitanje o imenovanjima članova veleposlanstava. Kaže da to nije učinjeno ''jer ministar nema nikakvu autonomiju''.

Oštro o Grliću-Radmanu

''Trebao je u ponedjeljak ići u Bruxelles sa mnom na samit NATO-a, koji se održava rjeđe nego Sinjska alka. I onda je prekjučer nazvao predstavnika mog ureda, moram ovo reći, da ipak ne može ići na NATO-ov samit u mojoj delegaciji. OK, meni neće faliti, tamo ima još jakih diplomata, ali zašto niti jedan od ministara ne ide sa mnom?

Ministar vanjskih poslova nije bilo što, on bi trebao biti sugovornik u izboru ambasadora. On bi trebao biti sudionik u tom procesu. Mene moji ministri nisu pitali takve stvari. Gdje bih ja zabranio ministru da ide nekamo s Kolindom-Grabar Kitarović? Ako te hoće u delegaciji, idi. Dakle, ljudima je zabranjeno da budu na istoj fotografiji sa mnom jer sam ružan, prljav ili zao'', rekao je Milanović.

Na pitanje smatra li da je ministru Gordanu Grliću Radmanu premijer Plenković zabravio odlazak s njim u Bruxelles, Milanović odgovara: ''Pa naravno.''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene