Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih pacijenata KBC-a Zagreb ponovno je danas, optužujući bivšeg pročelnika Zavoda za dijalizu za korupciju, pozvala nadležne državne institucije da utvrde okolnosti pri nabavi opreme za dijalizu.


Ta je udruga danas izvijestila da posjeduje dokumentaciju koja tereti prof. Petra Kesa za korupciju pri nabavi nekvalitetne bolničke opreme koja je, kako tvrde, dodatno oštetila zdravlje bubrežnim bolesnicima. Udruga stoga poziva nadležne institucije, policiju, USKOK i ravnateljstvo KBC-a da pod hitno utvrde razloge i okolnosti nabave jeftina i nekvalitetna oprema za dijalizu od brazilske tvrtke Pronefro na štetu pacijenata, a radi, kazao je uz ostalo predsjednik udruge Jozo Lončar, financijske dobiti bivšeg pročelnika Zavoda za dijalizu prof. Petra Kesa.

Vezani članci Županijska bolnica u Čakovcu Međimurska županija nakon tragedije u čakovečkoj bolnici zatražila očitovanja i rezultate stručnog nadzora Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi"

Inače, prof. Petar Kes podnio je 1. listopada ostavku na dužnost pročelnik Zavoda za dijalizu KBC-a Zagreb nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u liječenju bubrežnih bolesnika na dijalizi u toj bolnici. Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika KBC-a Zagreb još je u listopadu iznijela teške optužbe protiv prof. Petra Kesa zbog korupcije te pritužbi na lošu kvalitetu dijalize i štednju na lijekovima na uštrb pacijenata. (Hina)