Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani odlučili

Par nepar javna rasvjeta: Vukovar ima novi model uštede na računima za struju, no nisu svi zadovoljni

Aktualno Galerija Vukovar: Neosvjetljeni vodotoranj Vukovar: Neosvjetljeni vodotoranj Foto: DNEVNIK.hr Vukovar: Gasi se dio rasvjete - 1 Vukovar: Gasi se dio rasvjete - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovar: Gasi se dio rasvjete - 2 Vukovar: Gasi se dio rasvjete - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Penava Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovar: Gasi se dio rasvjete - 3 Galerija 1/5 >>
Vukovar štedi na energiji, odnosno računima. U gradu će tako svijetliti svaka druga žarulja na javno-rasvjetnim stupovima.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je pitao građane žele li štedjeti na javnoj rasvjeti, ili da im komunalije poskupe za 50-ak posto. Vukovarci su, njih 95 posto, izabrali gašenje svakog drugog javno-rasvjetnog tijela, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Više od dvije tisuće lampi na području Vukovara bit će ugašeno. Struja je skuplja čak 169 posto nego lani.

"Vodeći računa o kritičnim područjima - poput kružnih tokova i svih ostalih vrsta raskrižja, školama, stajalištima autobusa... Mjestima gdje držimo da je svjetlo doista potrebno, ali i na svim drugim pravcima gdje procijenimo da se neće ugroziti promet i osjećaj sigurnosti građana'', pojasnio je Penava.

''Bit će dovoljno svjetlosti i ako svaka druga radi. To je ušteda energije, to je dobro'', smatra Ivan. 

''Mislim da je gospodin Penava malo pretjerao u štednji. Ima fond za obnovu Vukovara, ima dobar proračun, ima apsolutnu većinu u gradskom vijeću. Zašto za sitan novac remetiti ljudima ovaj užitak, proljeća, ljeta i šetnje'', ističe Josip.

I školarcima su igrališta u mraku. ''Mi smo sad u pregovorima da ipak djeci ostavimo da gradska rasvjeta na igralistima bude do možda 20 sati, a onda da se gasi, ali vidjet ćemo. Zasad je ovako'', rekla je Dubravka Lemac, ravnateljica OŠ Mitnica.

Pročitajte i ovo Ivan Penava KRITIKA PAKETA POMOĆI Penava napao bivšega šefa Plenkovića: ''U Vladi glume frajere sada kada dolazi kraj sezone grijanja''

Pročitajte i ovo Taksi službe - 3 Sustav za izbjegavanje poreza Taksiji voze sivom zonom? Stotine tvrtki u vlasništvu jedne obitelji, a računi za vožnju se ne izdaju: "Od prvog do 11. mjeseca nisam izdao niti jedan"

Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo ističe da ukoliko postoji problematična situacija, da se građani slobodno mogu obratiti gradu.

A koliko će se isplatiti život u polumraku, pokazat će računi, ali i zadovoljstvo građana.
 

Više o uštedi u Vukovaru pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene