Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava pandemija

U vrtiću uši, gliste, čak i svrab, roditelji bijesni: "Nitko nas nije upozorio!" O svemu se oglasila i ravnateljica

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više roditelja jedne grupe vrtića "Četiri rijeke" upozorilo je na pravu pandemiju ušiju, glisti, čak i svraba, te prozvalo odgovorne što po tom pitanju ništa ne poduzimaju. O svemu se oglasila i ravnateljica vrtića.

U vrtiću "Četiri rijeke" u Karlovcu, roditelji jedne grupe djece požalili su se na pandemiju svraba, glisti i ušiju. Najviše ih ljuti, kažu, što su odgovorni za ovu pojavu znali punih tjedan dana, a o ničemu ih nisu obavijestili.

U objektu Dubovac, održavaju se grupne terapije zbog čega je posebno neodgovorno što roditelji nisu saznali na vrijeme što se događa. Evo što je o svemu za KA portal rekla jedna ljutita majka.

"Našim tetama svaka čast na svemu što rade u ionako pretrpanim grupama, ali ovo je nešto što treba rješavati zdravstvena voditeljica, te cjelokupni stručni tim vrtića", poručila je.

Negoduje zašto nisu održani roditeljski sastanci, a kako dijete ne namjerava slati u vrtić dok se problem ne riješi, ne želi ga ni plaćati.

"Moje dijete u vrtić neće ići"

"Moje dijete ne ide u vrtić jer nam se nitko nije službeno obratio (ne uključujem tete, a bome niti neozbiljne letke) iz razloga da spriječim pojavu navedenog kod nje i molim da se sukladno tome korigira i cijena za izostanak. Niti ima uši, nit ima gliste (za sada), ali u vrtić neće ići dok se problemu ne pristupi sustavno i sveobuhvatno", napisala je majka.

Pročitajte i ovo Izgradnja Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku - 2 novi projekti Tomašević na gradilištu novog vrtića: Od iduće pedagoške godine 500 mjesta više

Lokalni portal je o ovom slučaju zatražio očitovanje od ravnateljice Anite Štefanac. Ona je napomenula kako djeca u vrtiću često obolijevaju od različitih virusnih, bakterijskih pa i zaraznih bolesti te da postupa sukladno propisanim mjerama.

Ravnateljica: "Zaraza nije izmakla kontroli"

"Ustanova i svi njezini zaposlenici postupaju sukladno svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske stavljajući uvijek na prvo mjesto interes i zaštitu zdravlja i života djece, vodeći brigu o zdravstvenoj zaštiti i unaprjeđenju zdravlja djece u Ustanovi stvarajući primjerene uvjete za rast i razvoj svakog djeteta."

Objasnila je da trenutno nemaju prijavljen niti jedan slučaj svraba i dodala da je zadnji takav slučaj zabilježeni polovicom veljače, ali se nije proširio na drugu djecu. Pojavila se i mala dječja glista i to u dva slučaja, ali ravnateljica tvrdi da su roditelji tada kontaktirali Epidemiološku službu te je proslijeđen mail s uputama o postupanju svim roditeljima.

Što se tiče ušiju, krajem ožujka uočene su kod jednog djeteta, a nakon pregleda ostalih u grupi nađena su kod još samo dvoje. Nakon toga pregledane su i druge grupe.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Demografskih mjera - nema" Slijedi li najesen u Zagrebu kaos? Već je ove godine bez vrtića ostalo najmanje 1300 djece, a rujan čekaju i roditelji odgojitelji

"Smatramo da zaraza u Dječjem vrtiću Dubovac u niti jednom trenutku nije izmaknula kontroli. Izražavamo žaljenje što je došlo do nesporazuma. Zahvaljujemo se roditeljima na svim sugestijama i primjedbama te se nadamo i daljnjoj budućoj uspješnoj suradnji. Svi kontakti stručnih službi u Ustanovi objavljeni su na mrežnoj stranici Dječjeg vrtića Četiri rijeke te pozivamo sve roditelje da nam se slobodno obrate po bilo kojem pitanju, a sve s ciljem što sigurnijeg i kvalitetnijeg boravka djece u vrtiću", poručila je ravnateljica u razgovoru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene