Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struka otkriva gdje je problem

Ništa bolje nije bilo ni lani: U Splitu od početka godine zapaljeno 18 vozila, a policija nije pronašla niti jednog krivca

Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novo paljenje automobila u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Tijekom noći sa srijede na četvrtak u Splitu je došlo do novog paleža automobila. Vatrena buktinja u potpunosti je progutala jedno vozilo, dok je dva susjedna zahvatila. Splitska policija objavila je šokantne podatke koji pokazuju kako do sada ni za jedan ovogodišnji palež nije pronašla krivce.

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, jedan automobil izgorio je u potpunosti dok su dva susjeda izgorjela djelomično. Sve to dogodilo se u tik do dječjeg igrališta u splitskom naselju Brda.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

U prvih osam mjeseci na području PU Splitsko-dalmatinske zapaljeno je 18 vozila. Iako iz policije uvjeravaju kako ulažu velike napore u rješavanje slučajeva, do danas niti jedan slučaj paleža nije riješen.

Razlog slabe razriješenosti Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost, vidi u nedostatku suradnje žrtvi s policijom.

"Unutar toga postoji sukob klanova. Onda je to puno veći problem i zapravo se radi o jednoj prevazi i prestižu, odnosno borbi za teritorij, borbi za određeni dio kriminalnog kolača. Tu je zato teško očekivati da će žrtve surađivati s policijom", objasnio je Cvrtila.

Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, rekao je da ništa bolja statistika nije bila niti prošle godine.

"Prošle godine je od ukupno 70 intervencija nekih 25 intervencija bilo u noćnim satima, kada su gorjela vozila", rekao je Kovačević.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene