Noćas, 15-tak minuta prije ponoći u Splitu su opet gorjeli automobili, jedan je izgorio, a dva su nagorjela, doznaje se u splitskoj policiji.

Galerija


Vatrogasci su dojavu o požaru u Stepinčevoj ulici na Gripama dobili u 23.45 sati. Vatra se s vozila na kojem je izbio požar proširila na druga dva u blizini parkirana automobila, koji su nagorjeli.

Požar je ugašen točno u ponoć, nakon čega je policija ogradila mjesto požara te od jutros traje očevid kojim se utvrđuje je li riječ o namjernom potpaljivanju ili požaru uzrokovanom tehničkim kvarom na vozilu.

Inače, zadnjih godina u Splitu je zapaljeno više vozila.

U 15 mjeseci 26 namjerno potpaljenih vozila

U zadnjih 15 mjeseci na širem splitskom području dogodilo se 26 namjerno izazvanih požara na osobnim i teretnim vozilima te motociklu, doznaje se u petak u splitskoj policiji.

Samo u prošloj godini policija je očevid radila na 18 požara u kojima je kao uzrok utvrđen otvoren plamen ili žar.

Dovršili su četiri kriminalistička istraživanja, nakon čega su podnijeli tri kaznene prijave za oštećenje tuđe stvari i imovine te jednu za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Ovu godinu je obilježilo osam namjerno izazvanih požara, među kojima i onaj od sinoć kod osnovne škole na Gripama u kojem je u potpunosti izgorio Ford Fiesta, a nagorjeli Toyota i Opel. U tom se slučaju još ne zna koji je uzrok požara jer policija još obavlja očevid.

U policiji kažu kako su požarima gorjela vozila srednje klase, potom pet teretnih vozila i motocikl. Gorio je Land rover, Suzuki, Toyota, Mercedes, Renault Clio, Seat leon, Citroen u Splitu, Kaštelima, Solinu i Podstrani.

Osim fizičkih osoba vlasnici su bile i one pravne, odnosno tvrtke. (Hina)