Nova HGSS vozila
Nova HGSS vozila Foto: HGSS

U sklopu projekta Sigurna.hr, Hrvatska gorska služba spašavanja bogatija je za novu flotu interventnih vozila za djelovanje na različitim terenima i uvjetima spašavanja.


Nabavljeno je šest putničkih kombija tipa Mercedes-Benz Vito Tourer PRO 4x4, pet quadova s prikolicom tipa BRP CAN AM OUTLANDER MAX 570 XU+ T model i šest jet ski plovila s prikolicom tipa SEADOO GTX PRO 130, ukupne vrijednosti 4,7 milijuna kuna.

''Osim poboljšanja tehničke opremljenosti, važna komponenta Sigurna.hr je obučavanje specijaliziranih timova za spašavanje i traganje, osiguranje infrastrukture za stručnu izobrazbu potražnih timova kao i povećanje opće informiranosti građana o važnosti preventivnog djelovanja i reakcija u slučajevima prirodnih katastrofa'', uveli su u svoja nova pojačanja iz HGSS-a na Facebook stranici.

 

Koliko je opsežan posao spašavatelja bio na potresom pogođenom području, govori činjenica da HGSS godišnje ima u prosjeku 800 intervencija, a u samo nekoliko mjeseci od potresa na Banovini intervenirali smo preko 2500 puta, istaknuli su iz HGSS-a.

''Ovo je odlična stvar i značajna prinova. Podiže nam operativnost'', kazao je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić za DNEVNIK.hr te dodao kako, iako sada broje puno vozila, ista su većinom stara.

HGSS pomaže u sanaciji Požeštine HGSS-ovci pomažu nakon tuče u Požeštini: "Uklanjaju se neposredne opasnosti i postavljaju zaštitne folije na krovove oštećenih objekata"

Akcija spašavanja - 4 I to se događa: Djevojčica zalutala zbog igrice na mobitelu, spašavao je HGSS. Našli je nekoliko kilometara od kuće

Koliko je ovo značajna potpora, govori činjenica da su samo prvog dana razornog potresa u Banovini, u prvih šest sati potražni timovi su pronašli deset nestalih ili pod ruševinama zatrpanih osoba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju