Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Bauk o plaćama državnih službenika i zastupnika: "Nema boljeg opisa slučajne države, kako je rekao bivši premijer"

Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP)
Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) Foto: DNEVNIK.hr
U saboru se raspravlja o povećanju plaće državnim službenicima i zastupnicima. Arsen Bauk ponovio je izjavu Zorana Milanovića o slučajnoj državi.

U četvrtak se u Saboru raspravlja o četiri zakonska prijedloga, koja su objedinjena, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a tiču se plaća državnih službenika i zastupnika.

Na valu rasta plaća za državne službenike narast će i plaće hrvatskim političarima, što su javnost, mediji i dio političara kritizirali, a premijer Andrej Plenković nazvao demagogijom.

Tijekom saborske rasprave neki su oporbeni zastupnici rekli kako smatraju nepristojnim da sami sebi povećavaju plaće, a sve je komentirao i Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Ilustracija RAST OSNOVICE Rastu plaće u javnom sektoru: Pogledajte koliko će zarađivati učitelj iz Zagreba, a koliko spremačica s 30 godina staža

"Nije bitna kvaliteta, samo etiketa"

Citirao je pjesmu TBF-a Šareni artikal, tj. dva stiha refrena - nije bitna kvaliteta, samo etiketa. "Puno ste toga morali reći da biste prikrili povećanje plaća državnim dužnosnicima za šest posto", rekao je Bauk.

Pročitajte i ovo Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, i Dalibor Špadina Savez samostalnih sindikata Sindikati traže veće plaće, poslodavci nude povećanje, ali ipak ima problema: "Neprihvatljivo nam je da se dira u doprinose za mirovinsko i zdravstveno"

"Zašto je došlo do disbalansa između plaća hrvatskih dužnosnika i hrvatskih službenika?" zapitao se i rekao kako državna službenica, koja bi sjedila pokraj državnog tajnika da je on nije upozorio da ne dođe, ima veću plaću od njega.

"Postavlja se pitanje - tko je tu šef? Kako se osjeća državni tajnik dok mora slušati oporbu, a glavni tajnik ministarstva ima 30 posto veću plaću od njega. Njega nitko ne zna, on je u hladovini, ima veću plaću gotovo i od premijera. Nema boljeg opisa slučajne države, kako je rekao tadašnji premijer, od ovoga. Glavni tajnici ministarsva najbolji su primjer apsurdnosti situacije", komentirao je Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene