Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA MINISTRA

Direktor podzemnog skladišta plina Okoli otkrio koliko je kapaciteta trenutno popunjeno: "Ovo je posljedica izvanrednih situacija na tržištu"

Aktualno Galerija Vlado Vlašić Vlado Vlašić Foto: DNEVNIK.hr Plin - 3 Plin - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plin - 2 Plin - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plin - 1 Galerija 1/4 >>
Ministar Tomislav Ćorić donio je odluku kojom se državi omogućuje punjenje jedinog podzemnog skladišta plina Okoli u Velikoj Ludini ako to ne učine zakupci.

Rok za izjašnjavanje o tempu punjenja zakupci moraju ministarstvu dostaviti u narednih sedam dana. Krizni tim je propisao i koliko se moraju popuniti kapaciteti podzemnog skladišta do prvog studenog, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Trenutno smo zapunili s nekih 18 posto kapaciteta i ova odluka ministarstva će potaknuti da se krene u proces punjenja kako bi se do kraja 11 mjeseca zapunili kapaciteti na razinu 90 posto", istaknuo je Vlado Vlašić, direktor Podzemnog skladišta plina.

Dodaje da nikada nije bila ovakva situacija. "Ovo je posljedica izvanrednih situacija koje se na tržištu plina događaju, a potaknuta je od početka korone pa do rata u Ukrajini još više potencirana", rekao je Vlašić.

Pročitajte i ovo Plinovod ima i drugih izvora Jedna europska zemlja zabranjuje uvoz ruskih energenata: Prije zime napunit će skladišta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREUSMJERAVAJU IZVOZ Dok EU odlučuje hoće li uvesti sankcije na ruski plin i naftu, Putin poručio: "Mi se okrećemo na Istok"

"U ovom trenutku je takva situacija da je na tržištu plin skuplji nego što se predviđa da će biti za dva do tri mjeseca i svatko onaj tko kupuje plin, želi ga kupiti po što jeftinijoj cijeni da bi eventualno gubitci kod isporuke bili što manji", zaključio je Vlašić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene