Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema neslužbenim rezultatima prvog kruga lokalnih izbora 2013. HDZ će, uz koalicijskog partnera HSS-a, voditi sedam županija, dok su SDP-u pripale dvije županije. Tko će biti na čelu preostalih županija doznat ćemo u drugom krugu lokalnih izbora.


Neslužbeni rezultati prvog kruga lokalnih izbora pokazuju da će u sedam županija na čelu biti župani iz redova HDZ-a i njegovog koalicijskog partnera HSS-a, u dvije županije iz SDP-a, dok će vodeći ljudi ostalih županija biti izabrani u drugom krugu.

Župan Zagrebačke županije ponovno je Stjepan Kožić (HSS), u Virovitičko-podravskoj županiji na tome mjestu i dalje ostaje Tomislav Tolušić (HDZ), u Brodsko-posavskoj županiji Danijel Marušić (HDZ), u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Nikola Dobroslavić (HDZ), u Vukovarsko-srijemskoj županiji Božo Galić (HDZ), a u Koprivničko-križevačkoj županiji Darko Koren (HSS), te u Ličko-senjskoj županiji Milan Kolić (HDZ).

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatski župani traže da se nakon 20 godina 'podvuče crta' Slika nije dostupna Bandić ili Ostojić: Očekuju se prvi rezultati izbora za gradonačelnika Zagreba

>> U borbi za istarskog župana vodi Valter Flego: U drugom krugu s Kajinom

Župan Krapinsko-zagorske županije bit će Željko Kolar (SDP), a u Primorsko-goranskoj županiji na vlasti ostaje Zlatko Komadina (SDP).

U Zagrebu, gradu koji ima i status županije, dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić kao kandidat grupe birača u drugom će se krugu sučeliti s Rajkom Ostojićem (SDP). U Karlovačkoj županiji u drugi krug idu dosadašnji župan Ivan Vučić, kandidat HDZ-ove koalicije, i kandidat SDP-ove koalicije Boris Ožanić.

U Požeško-slavonskoj županiji u drugi krug idu kandidat HDZ-ove koalicije Alojz Tomašević i Vicko Njavro (SDP, HSU). U Varaždinskoj županiji dosadašnji župan Predrag Štromar (HNS, SDP, HSU) ide u drugi krug s Anđelkom Stričakom (HDZ, BUZ).

>> VELIKA FOTOGALERIJA LOKALNIH IZBORA: Dobitnici i gubitnici

U Istarskoj županiji Valter Flego (IDS, HNS, Zeleni savez) u drugom će se krugu sučeliti s nekadašnjim IDS-ovim saborskim zastupnik, sada kandidatom SDP-ove koalicije Damirom Kajinom. U Međimurskoj županiji u drugi idu Matija Posavec (HNS, HSLS, HSS, MS, SHUS) i dosadašnji župan, kandidat koalicije SDP-HSU-MDS, Ivan Perhoč.

 
U Osječko-baranjskoj županiji dosadašnjem županu Vladimiru Šišljagiću (HDSSB, Zeleni HR) u drugom krugu protukandidat će biti Goran Ivanović (HDZ, HSP AS). U Šibensko-kninskoj županiji u drugi krug idu dosadašnji župan, kandidat HDZ-ove liste, Goran Pauk i Anita Bara (SDP, HNS, HSLS, HSU). U Splitsko-dalmatinskoj županiji u drugi krug ulaze kandidat HDZ-ove liste Zlatko Ževrnja i kandidat grupe birača Ivan Grubišić.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u drugi krug idu dosadašnja županica Marina Lovrić Merzel, kandidatkinja SDP-ove koalicije, i kandidat HDZ-ove koalicije Ivo Žinić. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za mjesto župana će se u drugom krugu sučeliti kandidat koalicije HDSS-HNS-HSU, nekadašnji HSS-ovac Damir Bajs i kandidat SDP-ove koalicije Vedran Babić. (Hina)

 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju