Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 posto obrađeno

Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori: Privremeni neslužbeni rezultati DIP-a, nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, za prvi krug lokalnih izbora pokazuju tko su pobjednici u četiri velika grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Lokalni izbori: Privremeni neslužbeni rezultati DIP-a za Zagreb i Zagrebačku županiju

Pročitajte i ovo Ilustracija EU izbori 2024 DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore Slika nije dostupna Rezultati za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku Rezultati lokalnih izbora 2013 - prvi nepotpuni podaci DIP-a!

Prema privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora DIP-a, nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, za gradonačelnika Zagreba u prvom krugu izbora u vodstvu je Milan Bandić s 47,30 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Rajko Ostojić s 22,71 posto glasova.

1. Milan Bandić (kandidat grupe birača) - 47,30 posto

2. Rajko Ostojić (SDP, HNS, HSU, ZS, Eko savez - zeleni, Zeleni zajedno) - 22,71 posto

3. Vladimir Ferdelji (HSLS, HSS, Zelena lista, DSU) - 17,33 posto

4. Margareta Mađerić (HDZ, HSP AS, BUZ, ZS, ZDS, HDS) - 5,41 posto

5. Tatjana Holjevac (ZNL) - 2,04 posto

6. Branko Vukšić (Hrvatski laburisti) - 1,96 posto

7. Ante-Zvonimir Golem (kandidat grupe birača) - 0,77 posto

8. Siniša Šukunda (HSP, ABH, VH) - 0,51 posto

>> ZAGREB: Bandić i Ostojić u drugom krugu! 

 

Lokalni izbori 2013: Privremeni neslužbeni rezultati DIP-a za Split i splitsko-dalmatinsku županiju

Prema privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora DIP-a u Gradu Splitu, nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, u prvom krugu izbora za gradonačelnika u vodstvu je Ivo Baldasar s 29,24 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Vjekoslav Ivanišević s 21,72 posto glasova.

1. Ivo Baldasar (SDP, HNS, HSU) - 29,24 posto

2. Vjekoslav Ivanišević (HDZ, HSP AS, HČSP, HSLS, HDS, BUZ) - 21,72 posto

3. Željko Kerum (HGS, HSS, SU) - 18,51 posto

4. Marijana Puljak (Grupa birača) - 9,62 posto

5. Anđelka Visković (Grupa birača) - 7,94 posto

6. Tomislav Zaninović (Grupa birača) - 2,91 posto

7. Damir Vidošević (Grupa birača) - 1,84 posto

8. Sanja Bilač (Grupa birača) - 1,84 posto

9. Pero Vučica (Hrast) - 1,43 posto

10. Hrvoje Tomasović (HDSSD) - 1,36 posto

11. Marijo Popović (HSP, A-HSP) - 1,29 posto

>> SPLIT: Kerum gubi izbore!

Lokalni izbori: Privremeni neslužbeni rezultati DIP-a za Osijek i osječko-baranjsku županiju

Prema privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora DIP-a za osječkog gradonačelnika, nakonj 100 posto obrađenih biračkih mjesta, u prvom krugu u vodstvu je Krešimir Bubalo s 36,18 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Ivan Vrkić s 27,87 posto glasova. 

1. Krešimir Bubalo (HDSSB, zeleni Hrvatske, Zeleni HR) - 36,18 posto

2. Ivan Vrkić (Nezavisna lista) - 27,87 posto

3. Dražen Vidović (HDZ, HSP Ante Starčević, SU) - 12,26 posto

4. Anto Đapić (Nezavisna lista) - 8,97 posto

5. Jaroslav Pecnik (Hrvatski laburisti - stranka rada) - 6,37 posto

6. Miroslav Šimić (Nezavisna lista) - 3,56 posto

7. Daria Paloš (HSP) - 1,74 posto

8. Zlata Halusek (BUZ, HSS) - 0,79 posto

 

>> OSIJEK: U drugom krugu Bubalo i Vrkić

Lokalni izbori: Privremeni neslužbeni rezultati DIP-a za Rijeku i primorsko-goransku županiju

Prema privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora DIP-a u Gradu Rijeci u prvom krugu izbora, nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, za gradonačelnika u vodstvu je Vojko Obersnel s 48,06 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Hrvoje Burić sa 16,09 posto glasova.

1. Vojko Obersnel (SDP/HNS/HSU/IDS/ARS/SDAH/SDSS) - 48,06 posto

2. Hrvoje Burić (HDZ/HSS/HSP AS) - 16,34 posto

3. Predrag Šustar (Hrvatski laburisti) - 14,70 posto

4. Nikola Ivaniš (PGS-AM) - 10,72 posto

5. Danko Švorinić (RI) - 4,57 posto

6. Zvonko Čapko (HSP/ABH/HČSP/SP/VH) - 3,11 posto

>> RIJEKA: Obersnel i Burić u drugom krugu!

Nakon što su u jednom trenutku nepotpuni i neslužbeni rezultati DIP-a pokazali kako je između kandidata za gradonačelnika Splita Željka Keruma i Vjekoslava Ivaniševića razlika tek oko jedan posto, što bi značilo da Kerum ulazi u drugi krug, on je kritizirao agenciju koja je provodila istraživanja prije izbora. Snimku možete pogledati u prilogu.

Aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u prvom krugu današnjih izbora osvojio najveći broj glasova, u svom se stožeru obratio okupljenim pristašama.

'Mi smo pobijedili, ali ta pobjeda znači odgovornost prije svega. Zato vas molim - loptu na zemlju! Majka mi je na samrti u Mostaru. Dogodilo se, ali ja se nadam da će biti dobro. Sve vas pozdravljam, idem sad za Mostar, ujutro je novi radni dan. Hvala svima', rekao je Bandić.

Predsjednik Hrvatskog sabora SDP-ovac Josip Leko u izjavi za Novu TV rekao je kako je vrlo važno za SDP da 'dobiva potporu građana širom Hrvatske, unatoč krizi i unatoč što smo odgovorni za državnu politiku'. Istaknuo je kako njegova stranka nije mijenjala državnu politiku zbog lokalnih potreba te je dodao da unatoč tome 'lokalna politika SDP-a dobiva potporu veću nego na prethodnim izborima, prepoznati smo kao principijelna stranka i kao odgovorni ljudi'.

Na pitanje je li ga bilo strah da će birači kazniti SDP Leko odgovara negativno. 'Nisam se bojao kazni jer demokracija nije kazna, nego je opomena i upozorenje birača. Iz ovog mogu pročitati da građani Hrvatske imaju dobar smisao za procijeniti što je realno.'

Na pitanje o rezultatima SDP-a u Vukovaru, Leko kaže kako se ondje potvrđuje da je politika aktualnog gradonačelnika Željka Sabe valjana, 'da je Vukovarci cijene'. 'Naš kandidat Željko Sabo vodi trenutno, nadam se da će u drugom krugu potvrditi potporu, mi ćemo nastaviti u materijalnom, kulturnom i duhovnom pogledu obnavljati Vukovar', rekao je Leko.

Karamarko: Hrvatska je opet poplavila

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je kako je njegova stranka pobijedila te da je 'Hrvatska opet poplavila'. Imamo se čemu veseliti i radovati, imamo se zašto radovati i mogu reći da smo mi doista pobijedili. Bez obzira na razna artikulacije i analize moram reći da je Hrvatska opet poplavila u najboljem smislu te riječi.

Naravno, ovo su specifični izbori, ovo je jedan mozaik koji je trebalo sklapati, negdje smo jako dobri, negdje srednji, negdje malo manje dobri, ali smo sve u svemu jako dobri. Mogu vam samo reći da smo 8 županija osvojili u 1. krugu, u 7 županija idemo u 2. krug, ali morate znate da i u većini ostalih vodimo u odnosu na SDP.

Postoje gradovi u kojima nismo imali vlast, a danas vodimo, u Vukovaru, Slavonskom Brodu, u Đakovu, Šibeniku, u Dubrovniku, u Kaštelima, Trogiru, Požegi, zamislite u Varaždinu ušli smo u drugi krug. Grad Split - imamo ozbiljnog kandidata, mislim da u 2. krugu sigurno pobjeđujemo jer ono što je napravio SDP je vrhunac, tih 30 posto. Uložit ćemo velik trud da ovo bude velika pobjeda. Premašit ćemo rezultat s prošlih izbora. Na jesen ćemo zatražiti prijevremene parlamentarne izbore', rekao je Karamarko.  

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene