Samo u prva dva mjeseca ove godine hrvatska policija bilježi 44 posto više kaznenih djela obiteljskog nasilja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Galerija


Iz MUP-a ističu kako je ministar Davor Božinović već potpisao novi pravilnik o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtava nasilja. Pravilnik uskoro stupa na snagu. Evo što on donosi.

Vezani članci Premještanje ilegalnih migranata (Screenshot: USKinfo.ba) BiH policija prebacila 1500 migranata tik uz hrvatsku granicu: "A kako da ih zaustavimo, ni naše državljane ne možemo prisiliti da ostanu" Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Matija Topolovec) Teška prometna nesreća kod Karlovca: Auto naletio na biciklistu i usmrtio ga

„Najveća novost novog pravilnika je to što smo fokus i težinu provedbe same zaštitne mjere prebacili u potpunosti na samog počinitelja. Žrtva će biti obavještena o samoj mjeri i sa žrtvom ćemo dogovoriti dinamiku provedbe u odnosu na nju, prvenstveno u smislu upoznavanja i dogovora samozaštitnog ponašanja. Samu provjeru da li se počinitelj pridržava zaštitne mu izrečene mjere ili ne ćemo staviti na samog počinitelja i provjeru njegovog ponašanja“, kaže Anita Matijević iz Ravnateljstva policije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr