Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro stupa na snagu

U samo dva mjeseca 44 posto više slučajeva obiteljskog nasilja, hoće li novi pravilnik išta promijeniti?

Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Getty Images)
Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija +0 Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Getty Images) Galerija 1/1 >>
Samo u prva dva mjeseca ove godine hrvatska policija bilježi 44 posto više kaznenih djela obiteljskog nasilja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz MUP-a ističu kako je ministar Davor Božinović već potpisao novi pravilnik o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtava nasilja. Pravilnik uskoro stupa na snagu. Evo što on donosi.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Idući korak Oglasio se ministar Božinović o slučaju Dalibora Matanića: "Policija nije primila prijavu, ali..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

„Najveća novost novog pravilnika je to što smo fokus i težinu provedbe same zaštitne mjere prebacili u potpunosti na samog počinitelja. Žrtva će biti obavještena o samoj mjeri i sa žrtvom ćemo dogovoriti dinamiku provedbe u odnosu na nju, prvenstveno u smislu upoznavanja i dogovora samozaštitnog ponašanja. Samu provjeru da li se počinitelj pridržava zaštitne mu izrečene mjere ili ne ćemo staviti na samog počinitelja i provjeru njegovog ponašanja“, kaže Anita Matijević iz Ravnateljstva policije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene