Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesna sudbina 60 radnika

Što nakon katastrofalnog požara u Otočcu? Od tvornice su ostali samo zidovi, strojevi su u potpunosti uništeni

Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vatra progutala tvornicu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Milan Radeka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Milan Radeka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Pred zoru je vatra u Otočcu progutala tvornicu svijeća. Bez radnog mjesta ostalo je 60 radnika. Zbog gustog dima, koji je prekrio dio Otočca, građani su pozvani da ostanu u svojim domovima. Šteta se broji u nekoliko milijuna kuna.

Vatrena buktinja u potpunosti je u petak navečer progutala tvornicu svijeća u Otočcu. Na teren je izašlo više od 40 vatrogasaca koji su se bezuspješno borili s požarom.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

''Radi se o izuzetnom gašenju s obzirom da je repromaterijal odnosno sredstvo za proizvodnju parafin koji je veoma nezgodan jer se u tekućem stanju brzo širi i na taj način prenosi plamen'', rekao je Hrvoje Ostović, vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije.

Jutro otkriva razmjere štete koja se procjenjuje na nekoliko milijuna kuna. Radnici koji su jutros stigli na posao bili su u šoku.

''Bila sam tu sezonac od sedmog mjeseca. Sinoć sam radila zadnju smjenu, drugu smjenu i evo sad više nemamo ni kud ni što. Sve nam je izgorjelo, sve je otišlo u pepeo i dim i evo vidite. Kuda sada? Na cestu. Podstanar sam, imam dijete koje školujem. Od toga sam živjela. Sada više ne znam od čega ni kud ni što'', ispričala je svoju situaciju radnica Đurđa Dujmović.

Tvornica će do daljnjega biti izvan funkcija pa je upitno što će biti sa zaposlenima. ''Radilo je 60 ljudi u Otočcu. Imamo još jedan mali pogon u Rijeci, a ne znam što da vam kažem'', rekao je Nenad Šlosar, suvlasnik.

Požarom su šokirani i u gradu Otočcu. Obećavaju pomoć. ''Što je najtužnije od svega toga skupa, je da je neizvjesno tih 60 radnika koji su tamo imali svoje radno mjesto'', kazao je Nenad Janković, zamjenik gradonačelnika Otočca.

Istraga počinje u nedjelju

Kako je došlo do ovog požara trebali bi utvrditi istražitelji.

Uzrok požara još nije poznat - na nekim mjestima vatra u subotu navečer još uvijek tinja pa je iz sigurnosnih razloga policijski očevid odgođen tako da će tek u nedjelju istražitelji započeti istragu oko toga što je dovelo do ovog velikog požara. Od tvornice su ostali samo zidovi, strojevi su u potpunosti uništeni, šteta se procjenjuje na nekoliko milijuna kuna.

''Vlasnici poduzeća obećali su da ni jedan radnik neće dobiti otkaz. Svi će ostati zaposleni unutar poduzeća'', rekao je Milan Radeka, voditelj pogona.

Dodaje da mu se većina radnika javila i da se raspituju za situaciju. ''Želim ih obavijestiti da mirno spavaju'', kaže Radeka. Napominje da je u ponedjeljak sastanak s vlasnicima tvrtke te će se dogovoriti plan za dalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene