Ljubitelji dobre kapljice mogu uživati u dva dana sajma, na kojem svoja vina u Zagrebu predstavljaju vinari iz Hrvatske i inozemstva. Više od 300 izlagača i tri puta više sorti vina, prava su pozivnica za sve vinoljupce.

Galerija Vino i hrana, prepoznatljiv brend (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Vino i hrana, prepoznatljiv brend (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Dobra kapljica u čaši odavno je brendirala Hrvatsku kao destinaciju kvalitetnih vina. ''Imao vina koja su zasigurno u nekim stvarima i superiornija i kvalitetnija i tu možemo svoje proizvode plasirati na takav način'', rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

Vezani članci Eurojackpot Njima je danas sretan dan: Čak dva dobitna listića Eurojackpota u Hrvatskoj! Igrač iz Zagreba osvojio gotovo650 tisuća eura Slika nije dostupna Med, liker, vino... Proizvođači s otoka predstavili svoje proizvode!

Vina i sve oko njih postaju sve popularniji.

''To možemo vidjeti po jako puno mladih ljudi koji sve više i više se interesiraju za vina. Koji su došli samo kušati vina i naučit nešto o vinima'', rekla je Suzana Zovko, enologinja.

Tko i kada treba piti određenu sortu, pitali smo iskusnu vinarku Martinu Tomac. ''Predrasude da su rose vina za žene, a nisu za muškarce to je meni smiješno zato jer sva vina su i za muške i za žene'', kaže Tomac.

A upravo u raznim vinima, uživali su domaći i strani posjetitelji. ''Odlična su i šteta što malo imao hrvatskih vina u Rusiji bili bismo sretni kada bismo imali što više hrvatskih vina u Moskvi i širom Rusije'', rekao je Oleg Shumilin iz Rusije.

Osim vinima, Hrvatska domaće, ali i strano tržište sve više osvaja kvalitetnim pjenušcima. Oni nisu više rezervirani samo za proslave.

''Postaje standard da se prije ručka ili večere popije čaša pjenušca što je logično da vas to osvježi, otvori, a prema toj ponudi sve više i više vinara se odlučuje raditi pjenušava vina'', rekao je vinar Tomislav Tomac.

Uz dobra vina, posjetitelji su uživali i u dobroj hrani. Dobro vino, dobra hrana, uz brojne ostale ljepote koje nudi Hrvatska, pravi su mamac za turiste i novu sezonu, koja već kuca na vrata.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju