Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Afganistan otputovalo 69 hrvatskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi hrvatski mentorski tim (OMLT) i drugi hrvatski pješački vod (HRV INT TF) otputovali su danas u mirovnu misiju ISAF u Afganistan kako bi zamijenili prvi kontingent hrvatskih vojnika u Afganistanu, doznaje se u Ministarstvu obrane.

U Afganistan je danas na šestomjesečni mandat otišlo 69 pripadnika hrvatske vojske i to 27 pripadnika OMLT-a i 42 pripadnika pješačkog voda, većinom pripadnika 2. gardijske brigade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Dirljiv ispraćaj hrvatskih vojnika (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zagrljaj i ponos na rastanku Odlazak hrvatskih vojnika u Afganistan teško je pao obiteljima, nisu susprezali suze

Međunarodne snage za potporu sigurnosti (ISAF) mirovna je misija u Afganistanu pod mandatom Ujedinjenih naroda. Cilj joj je pomoći afganistanskoj vladi i međunarodnoj zajednici da stvore sigurne uvjete za obnovu Afganistana te da se središnja vlast proširi na cijelu zemlju.

Hrvatska sudjeluje u ISAF-u od veljače 2003. i to isključivo vojnom nazočnosti, no postupno se uključila i civilna komponenta, pa od siječnja 2005. osim vojnika u Afganistanu djeluju i hrvatski državni službenici - diplomati i policajci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene