Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je pokušaj ulaska u Hrvatsku pripadnika Vojske Srbije te izjavu srbijanske premijerke Ane Brnabić, koja je kazala da se u Hrvatskoj događa zastrašujuća revizija povijesti, javlja N1.

Galerija


"Radi se o ružnoj provokaciji od strane Srbije, o pokušaju provokacije Republike Hrvatske. Sve naše službe dobro su reagirale i spriječile su tu provokaciju", komentirao je Tomo Medved sprječavanje ulaska 11 vojnika iz Srbije u Hrvatsku za vikend.

Vezani članci Miroslav Škoro (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Škoro o izjavi Grabar-Kitarović o željeznoj zavjesi: "Da nije smiješna, bila bi tragična" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica na Twitteru odgovornost za štrajk prosvjetara svalila na bivšu, Milanovićevu Vladu

Osvrnuo se i na riječi srbijanske premijerke Ane Brnabić, koja je za N1 kazala da je "revizija povijesti koja se događa u Hrvatskoj zaštrašujuća, i ne samo za Srbiju i regiju, već za cijelu Europu. I to je problem koji nadilazi Srbiju, to je problem EU-a". 

"Ako govorimo o pokušaju revizije povijesti, Srbija to stalno pokušava činiti. Hrvatska naglašava istinu, povijest temeljenu na činjenicama, Hrvatska je branila domovinu i obranila ju je od velikosrpske agresije. Danas smo članica Europske unije i NATO saveza, moderna zemlja, orijentirani smo ka gospodarskom razvitku i boljoj budućnosti, a Srbija ima unutarnjih problema i neka se njima bavi", komentirao je Medved riječi srbijanske premijerke.

Hrvatska granična policija za vikend je spriječila ulazak 11 vojnika s područja Srbije na područje Republike Hrvatske. Oni su se bili uputili u Jasenovac na komemoraciju, ali svoj dolazak nisu službeno najavili.

Oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je kazao da se radi o očitoj provokaciji.