Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko:

'I ja sam bio s Gotovinom u petak pa se nisam s njim slikao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predao potpise za unutarstranačke izbore, Tomislav Karmarko osvnuo se na fotografiju koju je objavio ministar Vlaho Orepić.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je predao potpise za unutarstranačke izbore. On ide po još jedan mandat na čelu HDZ-a, a za kandidaturu je bilo potrebno prikupiti 5000 potpisa.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

Karamarko ih je skupio 30.004. Nakon predaje rekao je da ne zna hoće li imati protukandidate na unutarstranačkim izborima jer rok za predaju ističe u ponoć. Žao mu je, rekao je, što nema više kandidata, ali poručio je da treba pričekati do isteka roka jer možda netko dođe s 5000 potpisa. U budućnosti želi učvrstiti HDZ.

Potpredsjednik Petrov komentirao je aktualne sukobe između ministra unutranjih poslova Vlahe Orepića (Most) i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) oko Karamarkovih zahtjeva za smjenama u MUP-u, pri čemu se preko medija svađaju tko je bolji prijatelj s umirovljenim generalom Antom Gotovinom. Petrov je poručio kako čvrsto stoji uz ministra Orepića, a neprihvatljvo mu je da se "uz trube i fanfare" najavljuju smjene u policiji. "U to tko je veći prijatelj s nekim, stvarno ne bih ulazio", rekao je Petrov. Predaja potpisa bila je prilika da Karamarko odgovori i na pitanja o drugim temama. Tako je govoreći o novom šefu SOA-e, rekao da na toj poziciji želi vidjeti stručnog i neovisnog kandidata.

Osvrnuo se i na fotografiju koju je ministar Vlaho Orepić objavio na Facebooku, a na kojoj mu društvo pravi Ante Gotovina.

Karamarko nije želio komentirati to što je general Ante Gotovina nahvalio Daniela Markića kao mogućeg nasljednika sadašnjeg čelnika SOA-e Dragana Lozančića poručivši kako u to ne želi ulaziti.

Upitan podržava li general Gotovina ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića s kojim se zajednički fotografirao, odgovorio je kako nije vidio da je 'Gotovina imao majicu na kojoj piše: Ja podržavam Orepića'. 'I ja sam bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nisam s njim slikao, niti ću pričati o čemu smo razgovarali', komentirao je Karamarko fotografiju Orepića.

'Vi mislite da je Gotovina imao majicu na kojoj piše da podržava Orepića? Mislim da nije', rekao je Karamarko koji je i danas naglasio da Orepić je ministar, ali i da je on potpredsjednik Vlade.

Očekuje sređivanje stanja u MUP-u i da se maknu nekompetentni ljudi. Na čelu želi vidjeti stručne ljude neovisne o političkim strankama.

Prije Karamarka u središnjicu HDZ-a stigli su predsjednik Sabora Željko Reiner, HDZ-ovi ministri Dario Nakić, Darko Hovart, Anton Kliman, Nada Šikić, Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović, te Ivan Šuker i Damir Jelić kako bi Karamarko dali podršku oko potpisa i kandidature. U središnjici su bili i Milijan Brkić, Josipa Rimac i Tomo Medved. Naime, u 10 sati u Saboru se sastao Klub zastupnika HDZ-a.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene