Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgnuo navode

HDZ dogovara pravila igre: Krstičević se neće kandidirati za šefa stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Krstičević smatra da je dobro imati više kandidata za šefa stranke jer kroz natjecanje mogu biti bolji.

HDZ prvi put predsjednika stranke bira po principu jedan član jedan glas. Stranačka tijela HDZ-a danas su dogovorila pravila igre. Za predsjednika stranke mogu se kandidirati svi članovi bez obzira plaćaju li članarinu ili ne. Kako bi se kandidirao za predsjednika stranke, član HDZ-a mora prikupiti 5 tisuća potpisa. Tomislav Karamarko danas nije želio davati izjave, a detalje oko unutarstranačkih izbora objasnio je Milijan Brkić.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Plenković ide na Pantovčak: "Time gazi svoje izjave. DP i njihove ideje? To je jedini način da prežive" Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja

'Danas je donesena odluka da se pokreće postupak unutarstranačkih izbora koji će trajati do 28. svibnja kada će biti 17 opći sabor stranke, na kojem će biti izabrani svi dužnosnici stranke u poludelegatskom principu osim predsjednika stranke koji će se birati po principu jedan član, jedan glas', rekao je Brkić.

 

Damir Krstičević komentirao je navode da bi i on mogao biti jedan od kandidata za predsjednika stranke, rekavši da to nije istina.

'Zadaća je samo da stranka bude bolja. Uvijek može biti bolja', rekao je Krstičević.

'Uvijek je dobro da se ima kandidata, kroz natjecanje možemo samo biti bolji', odgovorio je na pitanje je li dobro da Karamarko ima protukandidate.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene