Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar rada Tomislav Ćorić pohvalio se u srijedu u saborskom aktualnom prijepodnevu kako je prvi put nakon sedam godina broj zaposlenih u Hrvatskoj premašio milijun i pol.


"Na HZMO-u imamo milijun i 503 tisuće osiguranih osoba, probili smo brojku od milijun i pol zaposlenih. To se zadnji put dogodilo 2010. godine", istaknuo je Tomislav Ćorić.

Vezani članci Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna Tomislav Ćorić Što je Ćorić učinio da se spriječi zagađenje zraka? "Kao ministar ne možete tu puno učiniti..."

Premijer Andrej Plenković otkrio je, pak, koliko se puta sastao i što radi Savjet za Inu.

Plenković: Radi se na temeljitoj analizi modela vraćanja Ine u hrvatske ruke

Sastao se dva puta, sve što radi, radi u okviru normalnog funkcioniranja i resora, odgovorio je Domagoju Hajdukoviću (SDP), koji ga je podsjetio da je na lanjski Badnjak najavio preuzimanje Ine od MOL-a i njeno vraćanje u hrvatske ruke, te se zanimao za aktivnosti savjeta i zaključke koje je donio.

Savjet se sastao dva puta, stručne službe nadležnih ministarstava rade na temeljitoj analizi, prije svega modela koji bi se primijenio u trenutku konačnih, formalnih odluka o vraćanju Ine u hrvatske ruke, rekao je premijer.

Dijalog s mađarskom stranom je kontinuiran, i o toj temi i o nizu drugih tema, sve što savjet radi, radi u okviru normalnog funkcioniranja i resora. Kada procijenimo da su okolnosti zrele za daljnje formalne odluke, tada ćemo donositi i druge odluke na razini Vlade, rekao je Plenković.

Hajduković (SDP): Vlada nema legitimitet, pokažite većinu ili putujte s mirom

Hajdukovića broj od dva sastanka nije dojmio, a kao i ostali SDP-ovi zastupnici, problematizirao je ima li premijer većinu Saboru.

Nisam čuo odgovor imate li većinu, no znam ga - nemate, ustvrdio je Hajduković i poručio premijeru da će, dok ne pokaže većinu ili ne podnese ostavku, svaki govor završavati riječima - "Vaša Vlada nema legitimit Sabora, prekinte farsu, pokažite većinu ili putujte s mirom". (Hina)