Darko Kovačević Daruvarac, nepravomoćno osuđen za premlaćivanje djevojke na 5 godina zatvora, u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora. Mjere opreza ukinute su mu i može napustiti zemlju jer putne isprave ima kod sebe.

Galerija


Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić tvrdio je da Darku Kovačeviću Daruvarcu sigurnosna mjera, prema kojoj se mora javljati policiji triput tjedno, ostaje na snazi jer je određeno da traje do pravomoćnosti presude.

Vezani članci Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na neodređivanje mjera opreza Daruvarcu Završeno suđenje Daruvarcu (Foto: Pixsell, Dino Stanin) - 5 Potvrdili sa suda: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu, na snazi ostaje sigurnosna mjera

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman, s druge strane, za DNEVNIK.hr rekao je da mjere opreza nisu bile ukinute prilikom određivanja istražnog zatvora, ali jesu poslije. ''Mi smo stavili prijedlog i Sud ih je ukinuo prije 10-15 dana'', rekao je Radman i objasnio da ne mogu istodobno biti i mjere opreza i istražni zatvor. Hoće li mu ponovno biti određene nakon izlaska iz zatvora, Radman nije htio spekulirati. Na naše pitanje ima li Darko Kovačević sada putne isprave, Radman prvo nije htio odgovoriti, a onda je potvrdio: ''Ukinute su mjere opreza i vraćena mu je putovnica i osobna iskaznica''. Tako, u nedjelju kada izlazi iz zatvora, zasad nema nikakva ograničenja.

Glasnogovornik Suda Denis Klarendić naknadnom je provjerom utvrdio da su Daruvarcu doista ukinute sigurnosne mjere. To znači da Darko Kovačević može po izlasku iz istražnog zatvora, bez ikakvih zabrana i problema, napustiti Hrvatsku i otići u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo također ima.

Ipak, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru može do kraja tjedna, a prije odluke o ukidanju istražnog zatvora, zatražiti ponovno određivanje mjera opreza. Poslali smo upit hoće li to i učiniti, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Darko Kovačević Daruvarac, koji je 13. lipnja 2018. pretukao L. G. u jednom zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj djevojci, ali je pušten na slobodu 14. prosinca nakon što se njegov branitelj nije pojavio na ročištu na Općinskom sudu, pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Nakon nepravomoćne presude pritvor mu je mogao biti produžen još za mjesec dana, što istječe u nedjelju.

Malena Nadia dobit će lijek, presretna mama za DNEVNIK.hr poručuje: ''Sad nas tek čeka velika borba''